Andrijevica: Podmetnut požar i zapaljeno sijeno na imanju Bandovića, izgorio i voćnjak

"To je jedna ista bagra koja i druge komšije o jadu zabavlja, ali nikako da im se stane na kraj. Stalno su nas do sada upućivali na privatne tužbe. Ne možemo mi raditi posao policije", kazala je Milena Bandović
130 pregleda 4 komentar(a)
Požar, Prisoja, Foto: Privatna arhiva
Požar, Prisoja, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.03.2017. 13:03h

Samohranim ženama Branki (68) i njenoj kćerki Mileni (33) Bandović iz sela Prisoja kod Andrijevice neko je sinoć podmetnuo požar na imanju i zapalio četiri bale sijena.

U požaru, koji je buktio više sati, izgorio je i voćnjak njihovih rođaka, tako da je ukupna šteta velika.

"Sijena su udaljena od kuće blizu pola kilometra, i kada su komšije primijetile i dok smo pozvali vatrogasce, sve je izgorjelo", ispričala je Milena.

Ona tvrdi da ovo nije prvi put da neko atakuje na njihovo domaćinstvo, ali da su sve dosadašnje prijave ostale neprocesuirane.

"To je jedna ista bagra koja i druge komšije o jadu zabavlja, ali nikako da im se stane na kraj. Stalno su nas do sada upućivali na privatne tužbe. Ne možemo mi raditi posao policije", kazala je Milena.

Prema njenim riječima policija je sinoć izvršila uviđaj i konstatovano je da su sijena najvjerovatnije polivena benzinom.

"Nijesu mogla sva četiri sijena odjednom da planu. Mi sada strahujemo za svoju bezbjednost", rekla je Milena.

Vijestima je u Stanici policije u Andrijevici potvrđeno da su sijena zapaljena, odnosno da je požar najvjerovatnije podmetnut.

"Uviđaj je obavljen i obaviješten je nadležni tužilac. Policija će uraditi sve što je u našoj moći da ovaj slučaj, zajedno sa tužilaštvom, rasvijetlimo", kazao je sagovornik iz policije.

Selo Prisoja udaljeno je od Andrijevice svega nekoliko kilometara i prostire se na uzvišenju iznad mjesta poznatog pod nazivom Most Bandovića.

Milena Bandović, koja je diplomirana pravnica bez zaposlenja, "Vijestima" je takođe kazala da neće stati na ovom, i da će se za pomoć obratiti većim instancima u državi.

"Šta nas dvije možemo da uradimo i kako da se odbranimo od nasilnika. Ovo traje previše dugo. Zato tražimo da policija ovu paljevinu shvati ozbiljno i da nas država zaštiti", rekla je Milena.

Bonus video: