Milena Gardašević dio KotorArta

Podgoričanka koja živi u Njujorku i Los Anđelesu od nedavno je predsjednica Odbora podrške ove manifestacije
270 pregleda 2 komentar(a)
Milena Gardašević, Foto: KotorArt
Milena Gardašević, Foto: KotorArt
Ažurirano: 23.04.2018. 07:50h

Svestrana umjetnica iz Podgorice Milena Gardašević, od nedavno je predsjednica je Odbora podrške KotorArta, saopšteno je iz organizacije te manifestacije.

Glavni zadatak Odbora biće da dodatno osigura finansijsku stabilnost festivala kroz međunarodne donacije kao i da pomogne u promociji crnogorske kulture i turizma na internacionalnom nivou.

“Milena Gardašević će pojačati festivalski tim kojem su se prošle godine i zvanično pridružili admiral Bokeljske mornarice, diplomata, istoričar i vitez Malteškog reda dr Antun Sbutega, u svojstvu predsjednika Upravnog odbora i Roman Simović, naš poznati violinista i koncert-majstor čuvenog Londonskog simfonijskog orkestra koji je od prošle godine preuzeo dio umjetničkog rukovođenja muzičkog programa festivala. Simović je za KotorArt vezan od samog osnivanja i na njemu je nastupao na brojnim koncertima”, kazali su organizatori.

Gardašević već duže vrijeme živi u Njujorku i Los Anđelesu, filmska je i pozorišna glumica, spisateljica i slikarka, i doskorašnja kreativna direktorka kompanije “Margam Fine Art, LLC” u vlasništvu čuvenog holivudskog glumca ser Entoni Hopkinsa sa kojim blisko sarađuje. Trenutno, pored zastupanja nekih od najvećih slikara današnjice, Milena Gardašević je aktivna i u svijetu biznisa, na polju razvoja nekretnina kao i projekata solarne energije.

KotorArt su 2002. godine osnovali istaknuti intelektualac, humanista i sveštenik don Branko Sbutega i naš poznati pijanista Ratimir Martinović.

Bonus video: