Samo Ivana Šunjević i Nikola Gušić zabilježili po pobjedu

U Pragu je obraz ženske ekipe osvjetlala Ivana Šunjević, a u Katovicama je samo Nikola Gušić uspio da zabilježi pobjedu
64 pregleda 27 komentar(a)
Ivana Šunjević, Foto: Www.intjudo.eu
Ivana Šunjević, Foto: Www.intjudo.eu
Ažurirano: 04.03.2017. 19:37h

Ženska džudo reprezentacija završila je nastup na Evropskom openu u Pragu sa svega jednom pobjedom. Nju je u kategoriji do 63 kilograma izvojevala Ivana Šunjević u drugom krugu protiv Noe Snir iz Izraela.

Šunjević je na startu bila slobodna, a u trećem je izgubila od Poljakinje Karoline Talač. U tom kosturu Mirjana Milić je isto bila slobodna, da bi potom izgubila od srebrne Francuskinje Klementine Luz.

Jovana Peković (-70 kg) je izgubila prvu borbu drugog kruga od srebrne Njemice Lee Pušel. Jovana Nikić je u prvom kolu teške kategorije poražena od Ukrajinke Vasiline Kiričenko.

A muška selekcija nastupa na Evropskom openu u Katovicama. Danas su na programu bile borbe u tri lakše kategorije. Vuk Nikčević (- 60 kg) je izgubio u prvom kolu od Francuza Maksima Merlina.

Jusuf Nurković (-66) je bio slobodan na satrtu a potom je je poražen od Poljaka Aleksandra Bete. U kategoriji do 73 kilograma nastupili su Balša Sinanović i Nikola Gušić. Sinanović je u prvoj borbi poražen od Kazahstanca Akilbeka Šerika, dok je Gušić bio slobodan na startu da bi u drugom slavio protiv Kolumbijca Arkangela Barbose. Gušić je izgubio u trećem kolu od Gruzijca Zvijda Kapanadzea.

Sjutra će na tatami u katovicama za Crnu Goru nastupiti - do 81 kg, Nebojša Gardašević, Arso Milić i Novo Raičević. Do 90 kg, Predrag Stanjević i Lazar Ćupić, a do 100 kg, Anto Dubreta i Danilo Pantić. U kosturu preko 100 kg, boriće se Lazar Daković i Stefan Lutovac.

Bonus video: