BIVŠI ŠEFOVI UPRAVE ZA IGRU NA SREĆU

Odakle optužnica kad optuženi nije saslušan?

Optuženi se terete za nesavjestan rad u službi, da je TV Vijesti odobrio da nezakonito priređuju igre na sreću
139 pregleda 1 komentar(a)
Sava Grbović, Foto: Savo Prelević
Sava Grbović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.03.2017. 08:13h

Zbog nedolaska svjedoka Sava Grbovića, Momira Joksimovića i Milene Savović Baptista,  odložen je juče  pretres koji se vodi po krivičnoj prijavi protiv  bivših direktora Uprave za igru na sreću Aleksandra Moštrokola i Marka Čulafića.

Sutkinja  kolašinskog Osnovnog suda Mirjana Čepić obrazložila je da  pozivi svjedocima nijesu uručeni, jer su “nepoznati na navedenim aderesama”. 

Optuženi se terete za nesavjestan  rad u službi, da je TV Vijesti odobrio da nezakonito priređuju igre na sreću. Tužilaštvo je ranije odbacilo sve prijave protiv TV Vijesti. 

Moštrokolov pravni zastupnik, advokat Goran Rodić kazao je da je podgoričko Osnovno tužilaštvo, koje je predmet ustupilo kolegama u Kolašinu, propustilo da sasluša  njegovog branjenika za krivično djelo koje mu se stavlja na teret, već je saslušan za zloupotrebu službenog položaja.

Tvrdi da zato nije mogao  biti ni podignut optužni predlog.

Tužbu protiv Moštrokola podnijelo je Udruženje priređivača igara na sreću (UPIS) kojim upravljaju dominatno  Džek pot i Lutrija Crne Gore u vlasništvu  Branislava Brana Mićunovića i Save Džigija Grbovića. UPIS još od 2009. godine vodi kampanju protiv Moštrokola, kada je odbio da dâ dozvoli Lutriji da  sportsku kladionici pretvori u lutrijsku igru na sreću koja bi se zvala "toto"  i za koju se ne bi plaćala koncesiju.  Zatim su krajem 2011. tražili njegovu smjenu jer od Džek pota pokušava naplatiti dug za koncesiju od dva miliona eura. Nakon tri mjeseca nove kampanje UPIS-a preko medija, Moštrokol sam podnosi ostavku a ministarstvo 2015. odustaje od naplate tog duga.

Preporučujemo za Vas