Miloš Marović još malo bezbjedan u Srbiji

Fotografija sina bivšeg državnika i funkcionera DPS-a Svetozara Marovića uskoro bi se mogla naći u sistemu Interpola, jer je to posljednji pravni potez kako bi se Budvanin poslao na izdržavanje zatvorske kazne u Spuž
219 pregleda 33 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.03.2017. 07:46h

Budvanin Miloš Marović još neko vrijeme može da bude bezbrižan u Beogradu jer NCB Interpol Podgorica za njim nije raspisao međunarodnu potjernicu.

“Međunarodne potjernice još nema jer nam to niko iz nadležnog suda nije tražio”, kazali su “Vijestima” u vrhu Uprave policije.

Fotografija sina bivšeg državnika i funkcionera DPS-a Svetozara Marovića uskoro bi se mogla naći u sistemu Interpola, jer je to posljednji pravni potez kako bi se Budvanin poslao na izdržavanje zatvorske kazne u Spuž.

Takav zahtjev trebalo bi policiji uskoro da stigne od predsjednika Osnovnog suda u Kotoru Branka Vučkovića, koji je u postupku izvršenja nadležan da odluči da li će preko kanala Interpola tražiti Marovića.

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić, kako je odgovoreno “Vijestima”, odbio je kao neosnovanu žalbu advokata Marovića, na odluku suda u Kotoru da mu se ne dozvoli odlaganje izdržavanja jednogodišnje robije.

“Vijestima” je u podgoričkom Višem sudu rečeno da su odbijanjem žalbe završili sa Marovićem, pa je za njega u postupku izvršenja nadležan kotorski sud.

Predsjednik Osnovnog suda Branko Vučković prije dva dana nije odgovorio da li će i kada raspisati međunarodnu potjernicu za Marovićem, jer se predmet u tom trenutku nalazio na odlučivanju u Višem sudu.

Ministar pravde Zoran Pažin ponovio je juče da to Ministarstvo neće dozvoliti bilo kakav vid zloupotrebe prava i da očekuje da će oba Marovića - Miloš i Svetozar, izrečene kazne izdržavati u Crnoj Gori...

“Vijestima” je rečeno da predstavnici srpskog Ministarstva pravde još od od kolega iz Podgorice nijesu tražili da Budvanin kaznu služi u Beogradu.

Na takvu soluciju Marović navodno računa, jer ukoliko uspije da izigra crnogorsko pravosuđe, postoji mogućnost da u Beogradu umjesto u zatvoru kaznu služi u kućnom ambijentu.

Nakon dogovora sa Specijalnim tužilaštvom, mlađi Marović osuđen je na godinu zatvora zbog učestvovanja u nezakonitoj kupoprodaji zemlje na Jazu, a presudom je dužan da uplati i 385.000 eura na račun države Crne Gore.

U zatvor je trebalo da se javi 8. januara, ali je tražio odlaganje zbog zdravstvenih problema.

Kotorski sud u međuvremenu je izdao naredbu za raspisivanje lokalne potjernice za Marovićem, nakon što su vještaci utvrdili da osuđeni nije teško bolestan i da nije hospitalizovan.

“Promijenile se okolnosti i Miloš kaznu treba da odsluži u Srbiji“

Advokat Marovića, Zdravko Begović kazao je juče “Vijestima” da neće odustati od pravne borbe da Miloš Marović kaznu od godine zatvora služi u Srbiji.

“Sticanjem srpskog državljanstva promijenile su se okolnosti i mislim da treba omogućiti Milošu da izdržava kaznu u toj zemlji”, kazao je Begović. On je naveo da nije imao novih zahtjeva da se Maroviću omogući da kaznu služi u Beogradu.

Bonus video: