Vuković: Nisu se poklopili kockice, fali mi iskustvo

U beogradskoj Kombank areni crnogorska reprezentativka je sa preskočenih 186 centimetara zauzela 17. mjesto u kvalifikacijama skoka u vis
54 pregleda 2 komentar(a)
Marija Vuković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Marija Vuković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.03.2017. 20:12h

Ni u drugom pokušaju, Marija Vuković nije uspjela da se plasira u finale Evropskog dvoranskog prvenstva.

U beogradskoj Kombank areni crnogorska reprezentativka je sa preskočenih 186 centimetara zauzela 17. mjesto u kvalifikacijama skoka u vis.

"Nisam zadovoljna jer osjećam da imam visinu od 190 cm“, rekla je u razgovoru za Pink M 25-godišnja Cetinjanka, koja je tri puta rušila ljestvicu na 190.

„Nisu se poklopile kockice onako kako sam mislila, nekako je sve bilo drugačije u odnosu na Balkansko prvenstvo. Možda je i sama konkurencija uticala na mene. Nemam učešće na tako jakim mitinzima kao većina ovih takmičarki“ - kazala je Vukovićka, koja je ove sezone preskočila 189 centimetara, što je novi crnogorski rekord.

Kada podvuče crtu, nije nezadovoljna urađenim.

"Ovo je, mogu slobodno reći, bila odlična sezona za mene. Vratila sam se na jedan vrlo dobar nivo, ne idem ispod 186 cm, a vrlo sam blizu 190 cm, to osjećam. Nastavljam da radim, imam puno elana i motiva i juriću normu za Svjetsko prvenstvo", poručila je Vukovićka.

Norma za planetarni šampionat u Londonu je 194 centimetra, a njen najbolji rezultat na otvorenom je za centimetar viši. Toliko je skočila u julu prošle godine u Beranama.

Bonus video: