Ministar pravde kategoričan: Marovići će kaznu izdržavati u Crnoj Gori

"Ja sam kategorično iznio stav Ministarstva pravde – da Ministarstvo pravde neće dozvoliti bilo kakav vid zloupotrebe prava i da očekujem da oba Marovića izrečene kazne izdržavaju u Crnoj Gori"
98 pregleda 10 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Boris Pejović
Miloš Marović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.03.2017. 12:26h

Ministar pravde Zoran Pažin je ponovio da očekuje da Svetozar i Miloš Marović izrečene kazne izdržavaju u Crnoj Gori.

Upitan misli li da će doći do izbjegavanja služenja kazne kad je u pitanju Miloš Marović, budući da je dobio državljanstvo Srbije, a da postoje spekulacije da će se to desiti i u slučaju Svetozara Marovića, Pažin je poručio da ga te vrste spekulacija ne interesuju.

"Ja sam kategorično iznio stav Ministarstva pravde – da Ministarstvo pravde neće dozvoliti bilo kakav vid zloupotrebe prava i da očekujem da oba Marovića izrečene kazne izdržavaju u Crnoj Gori", rekao je on.

Miloša Marovića potpisao je dogovor sa Specijalnim tužilaštvom da odrobija godinu zatvora zbog nezakonite kupoprodaje zemlje na Jazu i da uplati 385.000 eura na račun države Crne Gore.

Novac je uplatio krajem 2016. godine, a u zatvor je trebalo da se javi 8. januara, ali je tražio odlaganje zbog zdravstvenih problema.

Kotorski sud izdao je naredbu za raspisivanje potjernice za Marovićem, nakon što su vještaci utvrdili da osuđeni nije teško bolestan i da nije hospitalizovan.

Posljednjeg dana 2016. godine sin Svetozara Marovića fotografisan je u beogradskom restoranu Bistrou du Vin.

Jedan od njegovih pravnih zastupnika potvrdio je da je Miloš podnio zahtjev da zatvorsku kaznu odsluži u Srbiji.

Svetozar Marović osuđen je na 3 godine i 10 mjeseci zatvora i da vrati preko milion eura.

Bonus video: