Šofrancu deset mjeseci zatvora za nošenje oružja i ugrožavanje sigurnosti Vlahoviću

Šofranac je ranije više puta osuđivan za nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja, a pravosnažno je oslobođen optužbi za podmetanje eksploziva ispred redakcije “Vijesti” od 26. decembra 2013. godine
499 pregleda 20 komentar(a)
Marko Šofranac, Foto: Arhiva Vijesti
Marko Šofranac, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.03.2017. 12:43h

Podgoričanin Marko Šofranac osuđen je na deset mjeseci zatvora zbog nošenja oružja i ugrožavanja sigurnosti kikbokseru Mirku Vlahoviću.

To je prvostepena presuda sudije Nenada Vujanovića, koji ga je osudio na šest mjeseci zatvora za nedozvoljeno držanje oružja i pet mjeseci za ugrožavanje sigurnosti Vlahoviću, te mu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od deset mjeseci.

Za ugrožavanje sigurnosti zaprijećena je kazna do godinu dana, dok je za nedozvoljeno držanje oružja predviđena kazna od tri mjeseca do tri godine.

Šofrancu se na teret stavlja da je 24. novembra prošle godine u Vlahovića više puta uperio pištolj, govoreći: “Što ćeš, što ćeš”.

Pištolj kojim je navodno prijetio nije pronađen, a Šofranac se od tada nalazi u pritvoru, koji mu je danas produžen.

Sudi mu se i zato što je 16.jula 2015. ispred Griniča, dok se raspravljao sa nepoznatom osobom, u ruci držao pištolj sa šest metaka.

Taj pištolj je pronađen, a DNK vještačenjem su nađeni njegovi tragovi na pištolju.

Sudija je obrazlažući presudu istakao da je neprihvatljiv dio iskaza Vlahovića na suđenju, u kome on tvrdi da se nije osjećao ugroženo, ocjenjujući da je to rečeno u cilju smirivanja strasti i pomoći okrivljenom u postupku.

Dodao je da je u pitanju ozbiljna prijetnja, te da se iz onog što je Vlahović rekao kod tužioca može zaključiti da je ipak osjetio strah tom prilikom.

"Možemo se mi junačiti koliko hoćemo, lice se mora osjetiti ugroženo u ovoj situaciji”, zaključio je sudija.

Što se tiče visine kazne, sudija je rekao da bi mu dao i veću kaznu, jer mu je ovo treća osuda za oružje, ali da su postupci spojeni, pa je kazna zbog toga manja.

Šofranac je ranije više puta osuđivan za nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja, a pravosnažno je oslobođen optužbi za podmetanje eksploziva ispred redakcije “Vijesti” od 26. decembra 2013. godine.

Vlahović radi kao obezbjeđenje u Buda Baru, a 22. januara ove godine je ranjen u stomak i noge sa tri hica iz pištolja, dok je stajao ispred ulaza u taj lokal.

Šofranac: Meni je život ugrožen, pištolj ću nositi i kad izađem

Sudija je čak pokušao da djeluje vaspitno na Šofranca, govoreći da je krajnje vrijeme da se opameti i prestane da nosi oružje, na šta je Šofranac prokomentarisao "ja ne diram nikoga, meni je život ugrožen, ja ću da ga nosim i kad izađem".

"Kad mi policija da obezbjeđenje, neću ga više nosit", rekao je Šofranac.

Bonus video: