RUSKO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO

Moskva razmatra mogućnost da pomogne CG u istrazi državnog udara

"Državno tužilaštvo Rusije u sadašnjem momentu razmatra u skladu sa utvrđenom procedurom zahtjev nadležnih organa Crne Gore o pružanju pravne pomoći u vezi sa istragom događaja o kojima je riječ u zahtjevu Crne Gore"
0 komentar(a)
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.03.2017. 12:44h

Rusko državno tužilaštvo razmatra mogućnost da pommogne Crnoj Gori u istrazi pokušaja državnog prevrata, prenijela je ruska agencija RIA Novosti pod oznakom hitno.

"Državno tužilaštvo Rusije u sadašnjem momentu razmatra u skladu sa utvrđenom procedurom zahtjev nadležnih organa Crne Gore o pružanju pravne pomoći u vezi sa istragom događaja o kojima je riječ u zahtjevu Crne Gore", rečeno je RIA u informativnoj službi tužilaštva Rusije.

Specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je da iza pokušaja državnog udara 16. oktobra prošle godine stoje neke ruske državne strukture. 

"Na ruskim državnim organima je da ispitaju o kojim državnim strukturama se radi i da svakako pokrenu postupak za ovakva nedjela", rekao je Katnić.

On je kao vođu organizovane kriminalne grupe označio ruskog državljanina Eduarda Šišmakova, za kojeg je rekao da je pripadnik ruske vojne obaveštajne službe.

Preporučujemo za Vas