Presuda sjutra: Vlahović kaže da se nije bojao Šofranca

Vlahović je ispričao da su tri lica, 20 minuta iza ponoći te večeri, prišla njegovom kolegi na ulazu i tražila da uđu u lokal u kome je pjevala Nataša Bekvalac, ali da nijesu željeli da kupe kartu
655 pregleda 6 komentar(a)
Marko Šofranac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Marko Šofranac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.03.2017. 12:16h

Kik bokser Mirko Vlahović tvrdio je na suđenju da ga nije bilo strah kada je optuženi Marko Šofranac uperio pištolj u njega, krajem novembra ispred lokala Buda Bar.

Suđenje Šofrancu je završeno danas, a presuda će biti izrečena sjutra.

Vlahović je ispričao da su tri lica, 20 minuta iza ponoći te večeri, prišla njegovom kolegi na ulazu i tražila da uđu u lokal u kome je pjevala Nataša Bekvalac, ali da nijesu željeli da kupe kartu.

Onda je, kako kaže, primijetio i da su dvojica bila u trenerkama,pa im je prišao i rekao da ne mogu da uđu u trenerkama, nakon čega je nastala verbalna prepirka.

Zatim su, prema njegovim riječima, počeli da se udaljavaju, a jedno lice je izvadilo pištolj, uperilo ga u njega i repetiralo.

Vlahović je dodao da je krenuo put njega, ali da je zastao, jer se uplašio za bezbjednost drugih ljudi koji su bili oko njih, a ne za svoju bezbjednost.

“ Možda da nije bilo ovih lica oko njega, ja bih i krenuo na njega, takva mi je priroda, bio sam bijesan, ali sam zastao, pošto mi se već jednom ranije desila situacija u kojoj sam ja ranjen, a lice pored mene je usmrćeno”, naveo je kik bokser.

Tužilac Vukas Radonjić ga je upozorio da je kod tužioca rekao da se uplašio i da mu nije bilo svejedno, ali je Vlahović pojašnjavao da se uplašio za druge, a ne za sebe, te da je on navikao na takve situacije.

Radonjić je, u završnim riječima, istakao da ono što je Vlahović rekao kod tužioca jasno govori o tome da je ipak osjetio strah i ugroženost za svoj život tada, iako je on sigurno zbog poznavanja borilačkih vještina i posla koji obavlja hrabriji, nego prosječan čovjek.

Dodao je i da iskazom pred sudom pokušava pomoći okrivljenom.

Branilac Šofranca, advokat Srđa Radović je tražio oslobađajuću presudu, ističući da je, poslije današnjeg svjedočenja kik boksera, jasno da nema elemenata za postojanje krivičnog djela ugrožavanej sigurnosti.

On je istakao da je Vlahović šampion Evrope u borilačkim vještinama i da je potpuno logično da se nije bojao Šofranca, već da bi logičnije bilo da se Šofranac boji njega.

Šofranac je, u svojoj odbrani, ranije tvrdio da nije tačno da je tada uperio pištolj u Vlahovića, već da se sve završilo verbalnom prepirkom, ali je priznao da je jula 2015. u ruci držao pištolj dok se raspravljao sa nepoznatim osobama ispred kafića Grinič.

To je naveo u odbrani, na suđenju u kome su spojeni postupci protiv njega za ugrožavanje sigurnosti Vlahovića i nedozvoljeno držanje oružja.

Šofrancu se na teret stavlja da je 24. novembra prošle godine u Vlahovića više puta uperio pištolj, govoreći: “Što ćeš, što ćeš”.

Pištolj kojim je navodno prijetio nije pronađen, a Šofranac se od tada nalazi u pritvoru.

Sudi mu se i zato što je 16.jula 2015. ispred Griniča, dok se raspravljao sa nepoznatom osobom, u ruci držao pištolj sa šest metaka.

Taj pištolj je pronađen, a DNK vještačenjem su nađeni njegovi tragovi na pištolju.

Za ugrožavanje sigurnosti prijeti mu kazna do godinu dana, dok je za nedozvoljeno držanje oružja kazna od tri mjeseca do tri godine.

Šofranac je ranije više puta osuđivan za nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja, a pravosnažno je oslobođen optužbi za podmetanje eksploziva ispred redakcije “Vijesti” od 26. decembra 2013. godine.

Vlahović radi kao obezbjeđenje u Buda Baru, a 22. januara ove godine je ranjen u stomak i noge sa tri hica iz pištolja, dok je stajao ispred ulaza u taj lokal.

Bonus video: