Tvrde da šumar agituje protiv DPS-a jer ne može da napreduje

“To je čista laž i izmišljotina. Nemam nikave veze sa krivicom. Već pet godina sam lugar-šumar na tom rejonu gdje oni sijeku šume. Htjeli su da me podmite, pokušavali. Rekli su mi da su do sada 'kupili' svakog lugara. Odgovorio sam da možemo samo službeno da razgovaramo, bez bilo kakve intimizacije”, kazao je Bošković
148 pregleda 13 komentar(a)
Milojko Nišavić, Veselin Nišavić, Foto: Komnen Radević
Milojko Nišavić, Veselin Nišavić, Foto: Komnen Radević
Ažurirano: 02.03.2017. 07:02h

Goran Bošković juče je pred specijalnim odjeljenjem podgoričkog Višeg suda nazvao izmišljotinom prijavu braće Nišavić, koji su ga optužili da im je prijetio da na izborima glasaju protiv DPS-a.

“To je čista laž i izmišljotina. Nemam nikave veze sa krivicom. Već pet godina sam lugar-šumar na tom rejonu gdje oni sijeku šume. Htjeli su da me podmite, pokušavali. Rekli su mi da su do sada 'kupili' svakog lugara. Odgovorio sam da možemo samo službeno da razgovaramo, bez bilo kakve intimizacije”, kazao je Bošković pred sudijom Dragojem Jovićem.

U optužnom predlogu tužioca Nikole Boričića piše da je Bjelopoljac Bošković od Milojka Nišavića tražio da na izborima 16. oktobra 2016. ne glasa izbornu listu DPS, govoreći mu: “Na izborima ti i tvoja porodica morate glasati protiv DPS-a, jer ako to ne budete učinili, podnijeću ti prijavu za bespravnu sječu šume iako je nijesi izvršio, a ukoliko ne glasate, mogao bi da siječeš koliko ti je potrebno, kao što to rade oni koji glasaju protiv DPS-a na rejonu na kojem sam ja”.

Optuženi je to juče negirao i rekao da je Nišaviće prije više od dvije godine zatekao u nelegalnoj sječi šume i napisao im prijavu.

“Prošle godine u avgustu našao sam posječenu šumu, a tragovi su vodili do njihove kuće. Braća Nišavić Milojko i Veselin fizički su krenuli na mene ispred njihove kuće. Rekli su mi da će mi oči izvaditi ako im još jednom napišem prijavu i dođem kod nihove kuće, te da će mi prebiti noge i ruke. Pozvao sam odmah policiju i prijavio ih”.

On je rekao da smatra da su ga braća zbog toga prijavila: “Ni ja, ni moja porodica se ne bavimo politikom. Nisam član nijedne političke partije. Na izborima glasam kao građanin i koristim glasačko pravo. Začudio sam se ovoj prijavi, kako neko može ovako nešto da izmisli”, ispričao je okrivljeni.

Odgovarajući na pitanja tužioca, rekao je da prijavu za nelegalnu sječu šume prošle godine nije podnio jer nije imao čvrste dokaze protiv braće: “Samo sam posumnjao, jer su tragovi auta išli prema njihovoj kući”.

Ispred kuće pred izbore

Oštećeni Milojko M. Nišavić (41) kazao je da je Bošković ispred njihove kuće došao sedam - osam dana pred parlamentarne izbore.

“Obratio mi se riječima - 'Znam da ste svi vi članovi i glasači DPS-a, tu se sve zna'. Mi smo jedni od rijetkih u tome mjestu koji glasamo DPS. On je znao za to i obratio mi se: 'Ti i tvoja porodica ćete morati da glasate protiv DPS-a'. Dodao je da on ima više škole, ali da ne može da napreduje dok je DPS na vlasti i rekao da će biti bolje ako glasamo njegovu partiju. Nisam zapamtio koju je pomenuo”.

Milojko je rekao da mu je optuženi zaprijetio da će pisati prijavu protiv njega, bez obzira da li će nelegalno da sječe šumu.

Tvrdi da ga je isti lugar “ranije uhvatio” sa kubikom šume, a da mu je prijavu napisao na 23 kubika.

“Zato sam osuđen uslovno. Meni sudija kaže da šumaru ne trebaju svjedoci, jer da trebaju, išla bi po dvojica”.

Trenirao je kik boks i on bi ga raščupao

Milojko Nišavić tvrdi da ga je Bošković u avgustu ispred njegove kuće ošamario pred ženom i djecom.

"Uzeo sam dva kamena da se branim. Tražio mi je 500 eura da mu dam za drva koja je Distribucija posjekla... Prijavio sam policiji da me je ošamario, ali sve prijave protiv njega su nestale”, ispričao je Milojko.

Njegov brat Veselin rekao je da potvrđuje riječi brata.

"Moj brat Milojko je trenirao kik-boks i pet i po godina je radio u policiji i on bi ga raščupao da ga je dohvatio, zato sam izašao da to spriječim. Bošković godišnje uzme od 20 do 30.000 eura od sječe šume i može bilo koga da podmiti. Tada je mom bratu rekao: 'Ja znam da vi porodično glasate DPS i da ja glasam SNP. Ovoga puta ako glasate DPS, ja ću vam napisat prijavu'. A mi smo već osuđeni i kažnjeni. On nekoga podmiti u stanici policije i ta se prijava pocijepa protiv njega”, ispričao je Veselin.

Bonus video: