"PRELUDIJUM ZA SNAJPER"

Film Danila Marunovića predstavljen u Firenci

Film ”Preludijum za snajper“ govori o fenomenu konzumerizma, kroz život i djelo našeg čuvenog slikara, Dimitrija Popovića
52 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Marunović Firenca, Foto: Privatna arhiva
Danilo Marunović Firenca, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.03.2017. 16:47h

Film Danila Marunovića “Preludijum za snajper” predstavljen je prvi put zvanično italijanskoj filmskoj publici u okviru Balkan Florence Express festivala, koji je preksinoć završen u Firenci.

Uz Marunovićev film, iste večeri je u bioskopu “La Compagnia“ prikazano i ostvarenje “Smrt u Sarajevu” oskarovca Danisa Tanovića. Narednog dana uslijedio je program Kafa sa autorima, u okviru kojeg su Marunović i Tanović razgovarali s italijanskim novinarima o savremenim političim izazovima na Balkanu.

“Preludijum za snajper” prvi put je prikazan u septembru 2015. godine u programu ArTVision, koji je nova prateća cjelina Venecijanskog filmskog festivala. Premijeru je imao sredinom novembra iste godine u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Godinu kasnije predstavljen je i na čuvenom Arpa festivalu u Holivudu, a premijere u Hrvatskoj i Srbiji zakazane su za deveti, odnosno 11. maj.

Film ”Preludijum za snajper“ govori o fenomenu konzumerizma, kroz život i djelo našeg čuvenog slikara, Dimitrija Popovića. Marunović potpisuje scenario i režiju, a u autorskom timu su još direktor fotografije Vladimir Vučinić, dizajner zvuka Slobodan Stanišić.