Pogledajte repertoar Gradskog pozorišta u Podgorici za mart

Martovski repertoar u Gradskom pozorištu biće zaokružen premijerom predstave “Romeo i Julija” u režiji Emilije Mrdaković
147 pregleda 1 komentar(a)
Gradsko pozorište Podgorica (novina)
Gradsko pozorište Podgorica (novina)
Ažurirano: 01.03.2017. 16:26h

Gradsko pozorište u martu, pored redovnih repertoarskih aktivnosti na Večernjoj sceni, Dramskoj za djecu i Lutkarskoj, priključiće se obilježavanju važnih internacionalnih teatarskih datuma kao što su Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade (20. mart), Svjetski dan lutkarstva (21. mart) i Svjetski dan pozorišta (27. mart).

Martovski repertoar otvoriće naslovi sa Večernje scene, tako da će publika večeras u sali DODEST u 20 sati biti u prilici da pogleda predstavu “Više od terapije” u režiji Alise Stojanović. Sjutra veče u istom terminu i na istom mjestu biće igran Milerov “Pogled s mosta” u režiji Milana Karadžića.

Najmlađa publika u subotu, četvrtog marta u podne, u sali DODEST biće u prilici da pogleda "Čarobni kamen" u režiji Davora Dragojevića.

U nedjelju, petog marta, takođe u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a na repertoaru će biti "Snežana i sedam patuljaka" u režiji Veljka Mićunovića.

Predstava "Ljepotica i zvijer" Teatra mladih biće igrana 11. marta, a "Igra sa lutkama" Ljubomira Raičeva 12. marta.

Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade Gradsko pozorište obilježiće 20. marta u podne, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, izvođenjem "Čarobnjaka iz Oza" u režiji Jagoša Markovića. Dan kasnije Gradsko će proslaviti i internacionalni praznik lutkarstva izvođenjem predstave “Ružno pače” u režiji Jaroslava Antonjuka.

Svjetski dan pozorišta, 27. mart, Gradsko pozorište obilježiće izvođenjem predstave “Čuvari tvog poštenja” pred tivatskom publikom, u sali Centra za kulturu.

Martovski repertoar u ovoj teatarskoj kući biće zaokružen 30. marta premijerom predstave “Romeo i Julija” u režiji Emilije Mrdaković. Vanvremenski Šekspirov klasik radi se u kombinaciji lutkarskog i dramskog teatra, a zamišljen je i kao pozorišni osvrt na mlade generacije koje rastu u prilično mračnom svijetu.

Bonus video: