Nikšić: Izložba fotografija Nebojše Radovića

Izložba “Crno bijela duga” otvorena u Nikšiću, premijerno je predstavljanje opusa Nebojše Radovića
168 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2017. 16:54h

Fotograf Nebojša Radović iz Nikšića odlučio je da svijet gleda ljepšim očima i da žena bude ta koja će Zemlju učiniti boljim mjestom za život. Da je uspio u tome pokazao je prvom samostalnom izložbom nazvanom “Crno bijela duga”, a u holu IPC Tehnopolis predstavio je dvadesetak fotografija koje predstavljaju njegov umjetnički doživljaj žene.

“Naziv ‘Crno bijela duga’ došao je sam od sebe. Posljednjih godina okupiran sam crno-bijelom fotografijom. Jedan svjetski fotograf je rekao da je najbolja ona crno-bijela fotografija koja priča o boji”, kazao je Radović.

Otvarajući izložbu Andrijana Božović je kazala da je “umjetnikovo da stvara, da uhvati trenutak u vremenu i da taj trenutak ostane u vječnosti”.

“Od trenutka kada sam prvi put vidjela njegove fotografije shvatila sam da ima nevjerovatan dar i da njegova skromnost i sremežljivost moraju da ustupe mjesto tom daru”, kazala je Radović i dodala da svijet i u odsustvu boja može i zna da bude lijep.

Tokom izložbe četiri djevojke, čiji portreti se nalaze na Radovićevim fotografijama, nosile su haljine kreatorke Anastazije Miranović, a nastupio je i nikšićki bend “Stoned faces”.

Organizator izložbe je IPC Tehnopolis u u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Galerija

Bonus video: