Za trofeje u Bijelom Polju i Baru, Jedinstvo - Budućnost derbi polufinala

Jedinstvo Bemax će postaviti i mondofleks podlogu, što će čitavom događaju dati veću dimenziju
0 komentar(a)
Kup u odbojci žrijeb, Foto: OSCG
Kup u odbojci žrijeb, Foto: OSCG
Ažurirano: 01.03.2017. 11:57h

Branilac trofeja, Budvanska rivijera u polufinalu Kupa Crne Gore za odbojkaše igraće protiv Volej stara, dok se derbi polufinala u obje konkurencije, s obzirom na pozicije na tabeli, igra između Jedinstvo Bemaxa i Budućnosti Capital Plaze, odlučeno je danas žrijebom u Odbojkaškom savezu Crne Gore.

Interesantno, ako ne bude iznenađenja u posljednjem kolu ligaškog dijela, i u prvenstvu isti će biti parovi polufinala plej-ofa.

Budvani su u prvenstvu oba puta sa po 3:0 bili bolji od Volej stara, dok je skor između Jedinstva i Budućnosti izjednačen. Oba tima su u gostima slavila 3:1.

U ženskoj konkurenciji, u polufinalu će igrati Luka Bar - AOK Rudar, odnosno Morača - Galeb (branilac trofeja).

Luka Bar je u prvenstvu oba puta bila bolja od Rudara (3:0 u Pljevljima, 3:1 u Baru), kao što je i Galeb dva puta savladao Moraču (oba po 3:1).

Završnica muškog kupa, kao što smo najavili, igraće se 11. i 12. marta u Bijelom Polju, treći put u nezavisnoj državi, u organizaciji Jedinstvo Bemaxa. Bjelopoljski klub je, naime, jedini poslao ponudu za organizaciju finalnog turnira, a ponudio je da plati kompletnu organizaciju, uključujući smještaj za finaliste i troškove službenih lica.

Za ovu priliku, Jedinstvo Bemax će postaviti i mondofleks podlogu, što će čitavom događaju dati veću dimenziju.

Sa druge strane, za organizaciju završnice ženskog Kupa, koja se igra između 7. i 9. aprila, biće odigrana u Baru, u organizaciji ŽOK Luka Bar.

Osim Baranki, ponudu za organizaciju fajnl-fora Kupa dostavio je i Rudar, prošlogodišnji organizator. Kako su obje ponude bile identične (samo tehnička organizacija, bez plaćanja troškova za smještaj, koji će snositi ekipe za sebe, i troškova službenih lica, koje će se dijeliti na četiri učesnica završnice Kupa), OSCG je odlučio da organizaciju povjeri barskom klubu.

Kako nam je, naime, saopštio komesara takmičenja OSCG Miloš Jovanović, i prošle godine su Luka Bar i Rudar imali identične ponude, ali je predsjednik Luke Bar Nenad Vujanović saopštio da Luka Bar odustaje od trke u korist Rudara. Zato je OSCG odlučio da se ovoga puta organizacija dodijeli šampionu države...

Osim komesara, žrijebu su prisustvovali predstavnici Budućnosti Capital Plaze, Rudara i Morače.

Muškarci

Polufinale

Budvanska rivijera - Volej star

Jedinstvo Bemax - Budućnost Capital Plaza

Žene

Polufinale

Luka Bar - AOK Rudar

Morača - Galeb

Bonus video: