Tvrdi da joj je komšinica kupovala lične karte za DPS

"Znala sam da radi za njih (DPS) i da je došla kod mene, jer zna da neću glasati za njih”, kazala je Nikolić na suđenju
156 pregleda 71 komentar(a)
kupovina ličnih karata, Foto: Danilo Mihajlović
kupovina ličnih karata, Foto: Danilo Mihajlović
Ažurirano: 28.02.2017. 19:52h

Nikšićanka Vesna M. Nikolić (58) priznala je juče da je uoči parlamentarnih izbora 2016. godine prodala ličnu kartu komšinici Dragani O. Janjušević (19), rekavši da joj je ova kazala da ta dokumenta kupuje u ime DPS-a.

Njima je u podgoričkom Višem sudu juče počelo suđenje za kupovinu lične karte, odnosno primanje novca kako ne bi glasali na parlamentarnim izborima oktobra 2016.

Janjušević je pred sutkinjom Suzanom Mugošom izjavila da nije kriva za krivično djelo koje joj se stavlja na teret, ističući da je Nikolić prva prišla i ponudila joj ličnu kartu.

"Ona mi je komšinica. Zaustavila me je na ulici i pitala me - da li znam nekog ko kupuje lične karte. Kazala sam da ću se raspitati, nakon čega mi je tražila da joj pozajmim 10 eura. Pošto nisam znala nikoga ko kupuje lične karte, otišla sam nakon par dana kod nje i tražila joj da mi vrati 10 eura, što je odbila. Odmah nakon toga me je prijavila policiji", tvrdi Janjuševićeva.

Na pitanje sudije - zašto je u tužilačkoj istrazi dala drugačiju izjavu, optužena je rekla da ne zna i da je iskaz pred sudom istinit.

Nikolić je, međutim, u odbrani rekla da se osjeća krivom i da žali zbog nepromišljenog postupka.

"U petak veče Janjušević je došla kod mene sa nekim mladićem i kazala mi da joj dam ličnu kartu, a za uzvrat ću dobiti 60 eura. Ja sam uzela pare i dala joj ličnu kartu jer sam bila gladna i već par dana nijesam jela. Sjutradan sam shvatila što sam uradila i otišla do nje, vratila joj 50 eura, jer sam 10 potrošila na hranu. Ona mi je vratila ličnu kratu", kazala je Nikolić.

Dodala je da je lošeg psihičkog zdravlja i da ima hematom u glavi, zbog čega čini nepromišljene stvari.

Na pitanje sudije - šta joj je Janjuševićeva kazala kada je uzimala ličnu kartu, Nikolićeva je odgovrila da joj ispričala da karte kupuje u ime DPS-a.

"Znala sam da radi za njih i da je došla kod mene jer zna da neću glasati za njih", kazala je Nikolić.

U optužnom predlogu tužioca Miroslava Turkovića, piše da je Janjušević 14. oktobra 2016. godine na protivpravan način uticala na Vesnu Nikolić da na parlamentarnim izborima 16. oktobra 2016. ne glasa.

"Okrivljena Janjušević je toga dana došla u kuću kod Nikolićeve u nikšićkom naselju Mušovina, i dala joj 60 eura, da ne glasa na parlamentarnim izborima. Okrivljena Nikolić je uzela ovaj novac, a za uzvrat joj predala svoju ličnu kartu, bez koje ne bi mogla da ostvari pravo glasanja", piše.

Prema navodima optužnog predloga, time su Janjušević i Nikolić izvršile krivično djelo - povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

Suđenje se nastavlja 14. marta.

Bonus video: