Treći "InArt" festival uličnih performera

Festival je zadržao internacionalni karakter tako da će se na njemu predstaviti umjetnici i performeri iz Italije, Austrije, Makedonije, Argentine, Meksika kao i Turske, saopšteno je juče iz Turističke organizacije Tivat koja je jedan od pokretača i suorganizatora ove interesantne manifestacije
0 komentar(a)
Inart, Foto: Poster
Inart, Foto: Poster
Ažurirano: 20.07.2018. 11:59h

Treći po redu međunarodni Festival uličnih performera "InArt" održaće se od 25 do. 27. jula u Tivtu. Ta tri dana tivatske ulice i trgovi transformisaće se u pozornice za umjetnike iz sedam zemalja, a svoje mjesto među njima imaće i performeri iz Crne Gore.

Festival je zadržao internacionalni karakter tako da će se na njemu predstaviti umjetnici i performeri iz Italije, Austrije, Makedonije, Argentine, Meksika kao i Turske, saopšteno je juče iz Turističke organizacije Tivat koja je jedan od pokretača i suorganizatora ove interesantne manifestacije.

Ove godine svoja umijeća predstaviće umjetnici iz Turske sa dvije tradicionalne turske umjetnosti - izradu dekorativnih predmeta od keramike i izradu dekorativnih predmeta od perlica stakla. Pored njih, na festivalu će nastupiti i italijansko-argentinski Duo Masawa, Cirque Tango iz Argentine, El Diablero iz Austrije, Pierro Ricciardi iz Italije, Teatrosk trupa iz Makedonije…

Za najmlađe je pripremljen poseban program "Dječije igrarije i maštarije" porodice Dragojević, nastup učenika muzičke škole „Andre Navara“ i balon predstave italijanskog performera Andree Fedija. Festival ulilnih performera “InArt” održavaće se na brojnim lokacijama u centru Tivta i na platoima Porto Montenegra.

Inače, prema poslkejdnim podacima Turističke organizacije, u svim vidovima registrovanog smještaja na podrulju Tivatske rivijere boravi ukupno 7.140 turita, što je 13 odsto više nego u isto vrijeme lani. Od ukupnog broja gostiju njih samo 89 su iz Crne Gore, a sve ostalo su stranci. U privatnom smještaju ljetuju 6.092 gosta, hoteli su ugostili 847 turista, dok u odmaralištima boravi 130, a u kampovima 71 turista.

Bonus video: