Boje jutra: Sve više djece žrtve prosjačenja i ugovorenih brakova

Glavne naslove dnevne štampe u srijedu komentariše Nikola Marković, glavni urednik Dan
73 pregleda 0 komentar(a)
boje jutra, Foto: Boje jutra
boje jutra, Foto: Boje jutra
Ažurirano: 28.02.2017. 14:03h

Iz skloništa za zaštitu žrtava ističu da je poslednjih godina sve veći broj djece koja borave kod njih zbog prosjačenja i ugovorenih brakova. Podsjećaju na izvještaj Evropske komisije za prošlu godinu, po kome je Crna Gora ostvarila skroman napredak kada je u pitanju sankcionisanje trafikanata. Iz Vladine kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima ističu da je do sada 18 slučajeva pravosnažno riješeno.

Predstavljamo i Udruženje mladih psihologa “Virtus”. Svjesni da im mnogo toga na fakultetu fali da bi svoje znanje upotpunili, ali i da se situacija neće brzo promijeniti nabolje, studenti psihologije sa nikšićkog Filozofskog fakulteta odlučili su da „stvar preuzmu u svoje ruke“ i da osmišljavljanjem raznih vannastavnih aktivnosti poboljšaju studije.

U "Bojama jutra" saznajte hoće li radovi na Gradskom pozorištu, nakon pet pokušaja izgradnje i dva kamena temeljca, biti privedeni kraju do oktobra 2018. godine, za kada je predviđen završetak radova.

Govorimo i o očuvanju pelikana na Skadarskom jezeru.

Od ove sedmice emitujemo novu kratku rubriku tokom koje najmlađi odgovaraju na različita pitanja. Pogledajte šta su mališani odgovorili na pitanje "Šta je istorija".

Apsolutni pobjedik 24. Internacionalnog festivala "Zlatna pahulja" je Danilo Radunović. Radunović će biti gost Boja jutra.

Glavne naslove dnevne štampe komentariše Nikola Marković, glavni urednik Dana.

U Bojama jutra u srijedu i niz servisnih informacija, kao i zanimljivosti iz svijeta.

Najbrži gledaoci imaće priliku da osvoje pripejd kartice kompanije "M:tel"...

Bonus video: