Haos na suđenju za ubistvo Bojovića: Prijetnje i vulgarnosti iz "Gomore"

Delibašić je na sudu odbio da iznese odbranu i da se suoči sa Vojinovićem i lično mu je postavljao pitanja, ali ih je sudija Vladimir Dursa često prekidao zbog žustre razmjene riječi uz konstataciju da ispitivanje više izgleda kao suočenje
272 pregleda 27 komentar(a)
Miloš Delibašić, Foto: Savo Prelević
Miloš Delibašić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.02.2017. 13:49h

Na suđenju za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića juče su se dvojica optuženih, koji su nekad bili bliski prijatelji, oštro verbalno sukobljavali.

Miloš Delibašić, koji je optužen kao jedan od organizatora grupe uz Slobodana Šaranovića, vrijeđao je svog prijatelja Miloša Vojinovića koji je detaljno priznao krivicu i rekao da je lično ubio Vidakovića, prenosi Blic.

Delibašić je na sudu odbio da iznese odbranu i da se suoči sa Vojinovićem i lično mu je postavljao pitanja, ali ih je sudija Vladimir Dursa često prekidao zbog žustre razmjene riječi uz konstataciju da ispitivanje više izgleda kao suočenje.

Suđenje je počelo u maloj sudnici Specijalnog suda. U toku suđenja Delibašić se svom nekadašnjem prijatelju obratio veoma grubo spominjući mu kćerku. Sudija Dursa je nakon toga suđenje prebacio u veću sudnicu da bi dvojica optuženih mogla da budu još više fizički razdvojeni, iako su oko njih bili sedmorica čuvara, prenosi Blic.

Vojinović se obratio sudu rekavši da mu je Delibašić zaprijetio.

"Nisam prijetio. Rekao sam mu da kada njegova kćerka napuni 18 godina, da ću uz njenu dozvolu da je t... Ali neka se ne boji, neće da zatrudni", rekao je Delibašić, a sudija Dursa ga je opomenuo rekavši da su u pitanju uvrede, a ne prijetnje.

Te vulgarne rečenice su planetarno poznate iz knjige i serije "Gomora".

Delibašić je još rekao da zna gdje se kreće Vojinovićeva kćerka, ali da nikad ne bi naudio djetetu.

"Da sam nešto htio mogao sam to preko mojih ljudi dok sam bio u pritvoru u Spužu", kazao je on na suđenju.

On je detaljno ispitivao Vojinovića, koristeći detalje iz njegovih ranijih svjedočenja o tome gdje se i kako kretao neposredno prije ubistva Vidakovića u Budvi. Međutim, Vojinović je ostao pri stavu da mu je Delibašić tražio da ubije Vidakovića.

Delibašić ga je prozvao i rekao mu da je „izdao svog najboljeg druga". Potom ga je pitao i iz kog je oružja ubijen Vidaković, a Vojinović je odgovorio da je pucao iz "gloka 17". Zatim je Delibašić rekao da ne postoji takvo oružje, ali da su mu cimeri u zatvoru rekli da se pojavljuje u jednoj od najpopularnijih igrica za računare "Counter-Strike".

Nakon što je objasnio sudu da se u igrici obračunavaju teroristi i policajci,rekao je: "Vojinović je igricu zamijenio za stvarnost".

Bonus video: