Odlični Radunović nije bio dovoljan Teruelu, Palma uzela Kup kralja

Radunović je bio najbolji poenter finala sa 20 poena
84 pregleda 0 komentar(a)
Balša Radunović, Foto: Privatna arhiva
Balša Radunović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.02.2017. 15:50h

Balša Radunović je početkom decembra prošle godine bio jedan od najzaslužnijih (15 poena, uključujući i as poen na servisu na meč lopti) za trijumf Teruela u Super kupu Španije.

Međutim, u finalu Kupa kralja odličan učinak našeg odbojkaškog reprezentativca nije bio dovoljan njegovoj ekipi da se domogne trofeja - Palma de Majorka je u finalu, pred 4.000 gledalaca, savladala Teruel sa 3:2 (19:25, 25:22, 25:19, 19:25, 22:20) i stigla do devetog trofeja u ovom takmičenju, prvog nakon 11 godina.

Teruel našeg odbojkaškog reprezentativca je gubio 2:1 u setovima i 14:12 u petom, ali je na 15:14 imao meč loptu koju nije iskoristio.

Palma je, sa druge strane, uspjela da realizuje meč loptu na 21:20 i stigne do trofeja, nakon što je u polufinalu, na završnom turniru u Leganesu, eliminisala branioca trofeja Unikahu iz Almerije.

Radunović je bio najbolji poenter finala sa 20 poena, dok je za MVP igrača proglaen tehničar pobjedničke ekipe, Viktor Visijana, koji je u Palma de Majorku stigao prošlog ljeta iz Monpeljea...

"Utkamica je bila baš dobra, puna preokreta. Jako mi je krivo što nismo iskoristili meč loptu na 15:14, jer smo, po meni, zaslužili da dobijemo utakmicu, pošto smo igrali bolju odbojku od Palme, koja je ove godine ima najveći budzet u Španiji", rekao je za "Vijesti" Radunović.

Teruelu predstoji još borba šampionsku titulu, a Radunovićev tim je trenutno četvrti u prvenstvu, nakon 17 od 22 kola, sa skorom od 12 pobjeda i pet poraza i, praktično, je obezbijedio plasman u plej-of...

"Ostaje nam jos da se borimo za prvenstvo, a vidjeli smo da možemo da igramo sa Almerijom i Palmom i sigurno ćemo se boriti do samog kraja", dodao je Radunović.

Bonus video: