Uhapšen albanski državljanin: Radnici stavio nož pod grlo, uzeo 570 eura

Dodaje se da su policajci odmah po prijavi događaja, preduzeli mjere i radnje na pronalasku počinioca krivičnog djela
95 pregleda 0 komentar(a)
09. 07. opljačkali Ukrajinku_1, Foto: Ilustracija: SHUTTERSTOCK
09. 07. opljačkali Ukrajinku_1, Foto: Ilustracija: SHUTTERSTOCK
Ažurirano: 27.02.2017. 12:02h

Podgorički policajci rasvijetlili su razbojništvo počinjeno u marketu "Idea" i uhapsili Sidorela Salakua (23) iz Albanije.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u kratkom roku rasvijetlili razbojništvo počinjeno u marketu „Idea“ i oko sat i po nakon izvršenog krivičnog djela lišili su slobode osumnjičeno lice, S.S. (23) iz Drača, državljanina Republike Albanije. Sumnja se da je S.S, 24.02.2017. godine oko 18,30 časova, ušao u market „Idea“ koji se nalazi u ulici Oktobarske revolucije u Podgorici i uz prijetnju nožem od radnice marketa otuđio pazar u iznosu od 570 eura. On je naime, kako se sumnja, prišao radnici i stavio joj nož pod grlo, zaprijetivši joj da će je lišiti života ukoliko mu ne preda novac, što je ona potom i uradila. Nakon toga S.S. se, sumnja se, udaljio sa lica mjesta", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da su policajci odmah po prijavi događaja, preduzeli mjere i radnje na pronalasku počinioca krivičnog djela.

"Policijski službenici su ubrzo došli do opisa osumnjičenog lica, a operativnim aktivnostima na terenu su dobili informaciju da je lice koje odgovara opisu primijećeno nedaleko od mjesta izvršenja krivičnog djela, u ulici Vlada Martinovića. Na lice mjesta su upućene dvije policijske patrole i S.S. je pronađen i lišen slobode oko 20,00 časova. Prilikom lišenja slobode kod S.S. je pronađen i oduzet nož koji je ovo lice, kako se sumnja, koristilo u izvršenju krivičnog djela. Kod njega je pronađen i dio novca za koji se sumnja da je otuđen u razbojništvu", saopšteno je iz UP.

Pronađeni novac je vraćen vlasniku.

"Kriminalističkom obradom došlo se do saznanja da je S.S. u Crnu Goru ušao iz Albanije ilegalnim putem i to istog dana u jutarnjim časovima kada je razbojništvo i počinjeno. Nadležni državni tužilac je kvalifikovao događaj kao KD razbojništvo. Nakon saslušanja tužilac je za S.S. donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici. Oduzeti nož biće upućen Forenzičkom centru radi vještačenja", zaključeno je u saopštenju

Bonus video: