PREDSTAVA “ROMEO I JULIJA” GRADSKOG POZORIŠTA

Glas protiv neprijateljstva

U autorskom timu, uz rediteljku Emiliju Mrdaković, su i Svila Veličkova (scenograf, kostimograf i kreator lutaka), Jovan Obradović (kompozitor), Slavka Nelević (koreograf) i Dubravka Drakić (lektor)
55 pregleda 0 komentar(a)
Emilija Mrdaković, Foto: Zppv.org
Emilija Mrdaković, Foto: Zppv.org
Ažurirano: 27.02.2017. 10:38h

Rad na predstavi “Romeo i Julija” po čuvenoj drami Viljema Šekspira počeo je u Gradskom pozorištu u Podgorici. Lutkarsko-dramsku romantičnu tragediju za mlade i odrasle režira rediteljka Emilija Mrdaković. Predstava će biti rađena u kombinaciji lutkarskog i dramskog teatra, a planirano je da premijerno bude izvedena 30. marta u sali DODEST, najavljeno je iz Gradskog pozorišta. Ulogu Romea tumačiće Vule Marković, Juliju će igrati Jelena Simić, a pored njih u podjeli su i Goran Slavić, Omar Bajramspahić, Davor Dragojević, Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević, Katarina Krek, Miloš Pejović i Željko Radunović.

U autorskom timu, uz rediteljku Emiliju Mrdaković, su i Svila Veličkova (scenograf, kostimograf i kreator lutaka), Jovan Obradović (kompozitor), Slavka Nelević (koreograf) i Dubravka Drakić (lektor).

“Naša nova produkcija zamišljena je i kao pozorišni osvrt na mlade generacije koje rastu u prilično mračnom svijetu. Njihove čiste namjere i osjećanja, bez obzira na to u kom vijeku i vremenu žive, uglavnom na kraju budu uništene. Upravo zbog toga Šekspirov klasik kakav je 'Romeo i Julija' težiće da bude glas protiv neprijateljstva , mržnje i nasilja. Buduća predstava ima za cilj da mladima usadi optimizam i vjeru da jedino čiste namjere i ljubav mogu da preobraze ovaj svijet i učine ga boljim”, navodi se u saopštenju Gradskog pozorišta.

Emilija Mrdaković direktorica je Pozorišta mladih u Novom Sadu. Diplomirala je na National Academy for Theatre and Film Arts u Sofiji, Odsjek za lutkarstvo. Uspješno se bavi glumom, režijom, dramaturgijom i pedagoškim radom. Iza nje je 25 godina iskustva u lutkarskoj pozorišnoj umjetnosti. Dobitnica je više od 50 nagrada na brojnim festivalima.