OKRIVLJENI BEOGRAĐANIN OBJAVIO FOTOGRAFIJU

Ristić stoji iza Dikića na skupu protiv NATO-a

Nemanja Ristić postavio na Fejsbuk profil fotografiju gdje stoji iza bivšeg šefa srpske Žandarmerije na skupu u Nišu...
147 pregleda 74 komentar(a)
Bratislav Dikić, Nemanja Ristić, Foto: Fejsbuk
Bratislav Dikić, Nemanja Ristić, Foto: Fejsbuk
Ažurirano: 27.02.2017. 07:45h

Okrivljeni za pokušaj izazivanja nereda Beograđanin Nemanja Ristić postavio je na svom Fejsbuk profilu fotografiju na kojoj stoji iza osumnjičenog bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, na ranijem skupu protiv NATO-a u Nišu.

Na slici se vidi kako Dikić drži govori na tom anti-NATO skupu u Nišu, gdje inače i živi, dok Ristić stoji desno u prvom redu iza njega. Ristić na Fejsbukui često objavljuje fotografije, ali i komentare na optužbe Specijalnog tužilaštva.

Ristić i Dikić su okrivljeni da su dio terorističke organizacije, koja je 16. oktobra na dan izbora u Crnoj Gori trebalo da napravi krvoproliće, ali i da uhapsi tadašnjeg  premijera Mila Đukanovića.

Dikić je uhapšen 15. oktobra u Podgorici  sa još 19 članova te organizacije i od tada se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu.

Ristić se nalazi u Beogradu jer je tamošnji sud odlučio, nakon njegovog hapšenja po potjernici NCB Podgorica,   da nema elemenata za njegovo zadržavanje, ali ni izručenje  Crnoj Gori.

Očekuje se da će glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uskoro u Beograd poslati dokumentaciju protiv Ristića, gdje će tražiti da se protov njega i Predraga Bogićevića pokrene krivični postupak.   

Preporučujemo za Vas