Njemica pobjednica međunarodnog takmičenja gitarista u Tivtu

Za osvojeno prvo mjesto Juliji Trintschuk pripala je i poklon-gitara španskog graditelja gitara Andreasa Marvija u vrijednosti 8.000 eura
116 pregleda 0 komentar(a)
takmičenje gitarista Tivat, Foto: Siniša Luković
takmičenje gitarista Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.05.2018. 12:00h

Prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju gitarista koje se održava od 23. do 28. maja održava u Tivtu i Podgorici, osvojila je Julija Trintschuk iz Njemačke.

Ona je imala najbolji nastup na dijelu takmičenja u Tivtu, a prema ocjeni žirija u sastavu Neno Munitić predsjednik žirija, Maka Grgić Slovenija, Đani Šehu BiH, Antoan Morinie, Adreas Marvi Španija, Bojan Martinović dekan Muzičke akademije, Danijel Cerović profesor gitare na akademiji i jedan od osnivača ovog festivala i Nikola Montela iz Italije.

Takmičenje na kome su dodijeljene nagrade najboljima, organizovali su NVO Anagastum, Muzički centar Crne Gore, Centar za kulturu Tivat i hotel "Regent".

Pored ostaloga, za osvojeno prvo mjesto Juliji Trintschuk pripala je i poklon-gitara španskog graditelja gitara Andreasa Marvija u vrijednosti 8.000 eura, kao i niz koncerata u zemljama Evrope, između kojih je i koncert sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom u sezoni 2019-2020. godine, te recital na forumu gitare u Beču 2018.

Drugo mjesto pripalo je Dominiku Careviću iz Hrvatske kojem je uručena i gitara Slavka Mrdalja u vrijednosti od 5.000 eura, dok je trećeplasirano bio Marko Radojković iz Srbije.

Na takmičenju je inače, nastupilo 80 gitarista iz više država Evrope. Pobjednici djela takmilčenja održanog u Podgorici su u kategoriji akustična gitara i glas, Jelena Zvicer, a u kategoriji električna gitara Sandro Šušanj iz Zagreba.

Bonus video: