Pljevlja: Nije bilo povrijeđenih u obrušavanju uglja

Isporuka uglja najvećem kupcu - TE Pljevlja, odvija se nesmetano
130 pregleda 1 komentar(a)
Rudnik uglja, Foto: Rupv.me
Rudnik uglja, Foto: Rupv.me
Ažurirano: 25.02.2017. 09:15h

Postrojenje za separaciju u Rudniku uglja Pljevlja neće raditi nekoliko dana nakon otkidanja ugljenog sloja u kojem niko nije povrijeđen.

Zbog izvođenja radova na "stabilizaciji objekta", separacija je privremeno zatvorena i nekoliko dana neće biti moguće kupiti ugalj, saopšteno je iz Rudnika.

"Isporuka uglja prema najvećem kupcu TE Pljevlja odvija se nesmetano, s obzirom na to da je objekat separacije Doganje isključivo vezan za potrebe maloprodaje i široke potrošnje".

Iz najveće pljevaljske kompanije su saopštili da je do incidenta došlo u noći između 22. i 23. februara, kada se otkinuo ugljeni sloj koji se nalazio iza "betonske potporne konstrukcije samog objekta, što je izazvalo urušavanje jedne od stabilizacionih horizontalnih greda".

"U pomenutom događaju nije bilo povrijeđenih, niti oštećenja opreme i mehanizacije. Iako su geodetska osmatranja pokazala da nije došlo do pomjeranja na samom objektu, stručne službe su iz preventivnih razloga privremeno isključile iz upotrebe objekat separacije... Kada će se vratiti u upotrebu, biće odlučeno nakon analize projektnog i nadzornog tima. Molimo sve naše kupce i građane za strpljenje, a blagovremeno će biti obaviješteni o nastavku rada i mogućnosti kupovine uglja za potrebe maloprodaje".

Bonus video: