SVJETSKI KUP U ALPSKOM SKIJANJU

Brinjone najbolja u Kran Montani

Italijanska skijašica je bila druga nakon superveleslaloma, a do duge pobjede u sezoni (ima trijumf u veleslalomu u Kronplacu), četvrte u Svjetskom kupu, došla je u ukupnom vremenu od 1:56.09 minuta
0 komentar(a)
Federika Brinjone, Foto: Beta/AP
Federika Brinjone, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.04.2019. 22:16h

Federika Brinjone pobjednica je druge sezonske alpske kombinacije (superveleslalom i jedna slalomska vožnja), koja je danas voženja u švajcarskoj Kran Montani, gdje je nadoknađena neodržana trka u Altenmarku.

Italijanska skijašica je bila druga nakon superveleslaloma, a do duge pobjede u sezoni (ima trijumf u veleslalomu u Kronplacu), četvrte u Svjetskom kupu, došla je u ukupnom vremenu od 1:56.09 minuta. 

Drugoplasirana, sa sekundu i stotinkom zaostatka, bila je vodeća u poretku superkombinacije, Slovenka Ilka Štuhec, dok je treća bila Austrijanka Mihaela Kirgaser sa zaostatkom od sekundu i 16 stotinki.

Inače, organizatori trke su se suočavali sa problemom kvaliteta snijega i održavanja staze te se prva vožnja superkombinacije odložila nakon stravičnog pada švajcarske skijašice Denise Fejerbend.

Nakon toga američki tim je donio odluku da se povuče sa ovog takmičenja zbog sigurnosti, pa navijači nisu mogli, između ostalih, da vide Mikaela Šifrin, vodeću u ukupnom poretku Svjetskog kupa, i Lindzi Von koja se skoro oporavila od teške povrede ruke.

Štuhec je prva u plasmanu kombinacije sa 180, ispred Brinjone sa 140 i Kirgaser sa 105 bodova.

Čelnu poziciju u generalnom plasmanu Svjetskog kupa dijele Mikaela Šifrin i Lara Gut sa 1203 boda. Štuhec je treća sa 865 bodova.

Skijašice će sjutra u Kran Montani voziti superveleslalom, a u nedjelju alpsku kombinaciju.

Preporučujemo za Vas