Vozilo Boretinih ubica vodi do nalogodavaca?

Rafailović i Vušović navodno su pripadnici kavačkog kriminalnog klana
468 pregleda 11 komentar(a)
vozilo Ratko Vušović, Foto: Vuk Lajović
vozilo Ratko Vušović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.02.2017. 06:27h

Budvanska policija pronašla je bijeli "fijat punto" (CT AL 345), koji je navodno koristio Ratko Vušović - jedan od osumnjičenih za ubistvo Đorđa Borete.

Istražitelji nezvanično tvrde da je Budvanin tim vozilom upravljao nekoliko dana prije ubistva Borete i doktora Dragana Nena Zečevića, u bečićkom lokalu Trofej 7. decembra.

"Vijestima" je saopšteno da je nekoliko očevidaca policijskim inspektorima potvrdilo da su Vušovića u par navrata vidjeli za upravljačem "fijata" kada je dolazio na sastanke sa Vasilijem Rafailovićem, navodno mozgom kriminalne organizacije koja je likvidirala Boretu.

Vozilo je juče dopremljeno ispred zgrade Centra bezbjednosti Budva, a potom je po nalogu specijalnog državnog tužioca šlep službom transportovano u danilovgradski Forenzički centar na vještačenja.

Novinaru je rečeno da policajci juče nijesu otvarali automobil i da će eventualne tragove naći forenzičari tokom detaljnog pregleda u Danilovgradu.

"Možda novi tragovi pomognu da se u potpunosti rasvijetli ubistvo, odnosno da se osim izvršitelja, identifikuju i nalogodavci ubistva", saopštio je juče "Vijestima" izvor blizak istrazi.

Vušović i Rafailović još su u bjekstvu, dok je policija ranije uhapsila Miljana Bulatovića iz Niša i državljanina Bosne i Hercegovine Vladimira Šmanju koje terete za pomaganje u zločinu.

U tužilačkim spisima piše da su Bulatović i Šmanj ubicama obezbijedili garažu za skrivanje predmeta upotrijebljenih u ubistvu.

To, međutim, nije mnogo pomoglo jer je jedan od napadača ostavio ličnu kartu u skuteru korištenom tokom likvidacije, a koji je policija pronašla.

Navodno, otisci sa lične karte poklapaju se sa tragovima pronađenim na mjestu ubistva, ali i u garaži u kojoj je skuter pronađen.

Istražitelji sumnjaju da je likvidacija Borete nastavak rata narkoklanova koji u crnogorskim gradovima bjesni par godina.

Prema policijskim informacijama, Rafailović i Vušović pripadnici su kavačkog kriminalnog klana a ubistvo Đorđa Borete njima je navodno plaćeno drogom.

Vušović je ranije hapšen zbog razbojništva, kada je pod prijetnjom oružjem oteo pazar iz jedne od budvanskih prodavnica.

Prijavio se za Legiju stranaca, ali je odbijen.

On je iz grada nestao odmah nakon ubistva, a Rafailović tek nedavno.

Vasilije se godinama bavio ugostiteljskim biznisom - bio je zakupac kupališta u mjestu Rafailovići, ali je u medijima češće pominjam u kontekstu kriminalnih obračuna.

Rafailović se prethodne godine intenzivno družio sa Miljanom Bulatovićem i bio je u izuzetno dobrim odnosima sa nedavno ubijenim Miroslavom Mikijem Ćetkovićem.

Boreta i doktor Zečević ubijeni su 7. decembra u lokalu “Trofej u Bečićima - dvije maskirane osobe na motociklu prošle su pored kafića, a zatim je jedna od njih iz automatske puške zapucala.

U napadu je ranjen i Ivo Stanišić.

Iz Uprave policije tada je saopšteno da postoje indicije koje ukazuju da je “upotreba vatrenog oružja posljedica ranijih sukoba kriminalnih grupacija sa područja Crne Gore i regiona, a zbog kriminalnih aktivnosti u koje su ove grupacije bile uključene, a koje su se odvijale van teritorije naše države”.

Automobil danima bio kod "Sunca"?

Policajci su napušteno vozilo do Centra bezbjednosti dovezli iz pravca TQ Plaze, saopšteno je "Vijestima".

Rečeno je da je taj automobil u decembru dugo bio parkiran nedaleko od zgrade "Sunca", gdje je policija intenzivno tražila osumnjičene za ubistvo Borete.

Nakon tih pretresa, policajci su početkom decembra kontrolisali kuću Vušovića, koji tada još nije bio na spisku osumnjičenih.

Njegov brat se poslije toga javno oglasio i tvrdio da zapravo ne zna šta su istražitelji tražili u njihovoj kući.

Bonus video: