Optuženi Bubanja robija u Srbiji

Bubanji se sudi za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina
270 pregleda 0 komentar(a)
udes Donja Gorica, Foto: Boris Pejović
udes Donja Gorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.02.2017. 20:51h

Velibor Bubanja - optuženi za saobraćajku u kojoj je prije više od tri godine usmrtio dvanaestogodišnjeg dječaka D. M., nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u Srbiji.

To je juče saopštio tužilac Vukas Radonjić, objašnjavajući zašto sud i policija ne uspijevaju da ga nađu i dovedu na suđenje u podgorički Osnovni sud.

“Tužiocu se obratila majka optuženog navodeći da je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a dan kasnije nas je telefonom pozvala osoba koja se predstavila kao optuženi i rekao da izlazi iz zatvora krajem godine”, naveo je tužilac.

Sudija Rade Ćetković najavio je da će preko Ministarstva pravde zatražiti potvrdu te informacije i eventualno obavještenje kada Bubanja izlazi iz srbijanskog zatvora.

Suđenje je odloženo za 28. mart.

Saobraćajna nesreća u kojoj je dječak teško povrijeđen, a nakon dva dana preminuo, dogodila se 28. jula 2013. godine na raskrsnici kod Doma zdravlja u Donjoj Gorici.

Bubanji se sudi za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

U optužnici piše da je Bubanja, koji je vozač autobusa, te večeri vozio 70 km/h, na mjestu gdje je dozvoljeno 50 km/h, iz pravca centra grada prema Cetinju.

U istrazi je utvrđeno da je dječak nepropisno prelazio ulicu, ali i da ga je vozač mogao izbjeći da ga je na vrijeme primijetio i da je vozio dozvoljenom brzinom.

Bonus video: