Predragu Bogićeviću ukinut pritvor

"Predrag Bogićević po rješenju Specijalnog suda ne smije da napušta područje grada Kragujevca, i mora svakog ponedjeljka u 10 sati da se javlja u stanicu policije. Ako ima potrebu da napusti Kragujevac, moraće za to da traži odobrenje suda"
50 pregleda 7 komentar(a)
Predrag Bogićević, Foto: Interpol.int
Predrag Bogićević, Foto: Interpol.int
Ažurirano: 23.02.2017. 19:54h

Specijalni sud u Beogradu donIo je danas rješenje kojim se ukida ekstradicioni pritvor Predragu Bogićeviću (47) iz Kragujevca, predsjedniku Ravnogorskog pokreta.

Sud je zauzeo isti stav kao i prema Nemanji Ristiću, koji je ranije pušten iz pritvora da se brani sa slobode, objavio je Blic.

Prema riječima pravnog zastupnika Slaviše Mrdakovića "Predragu Bogićeviću više nije u pritvoru, a dokazi na osnovu kojih će se odlučiti da li ima uslova za ekstradiciju Crnoj Gori se prikupljaju".

"Predrag Bogićević po rješenju Specijalnog suda ne smije da napušta područje grada Kragujevca, i mora svakog ponedjeljka u 10 sati da se javlja u stanicu policije. Ako ima potrebu da napusti Kragujevac, moraće za to da traži odobrenje suda", izjavio je za Blic Mrdaković.

Bogićević, predsjednik Ravnogorskog pokreta, uhapšen je po interpolovoj potjernici i po tužbenom zahtjevu Crne Gore. Njega je policija uhapsila u stanu u kome živi sa porodicom, a od 13. janura ove godine on je bio u izolaciji.

Potjernica za Bogićevićem je objavljena 7. decembra prošle godine, a on je radio sve vrijeme u pošti.

U optužnom zahtjevu, on se teretio za krivično djelo stavaranja kriminalne organizacije, i za terorizam u pokušaju, ali je prva tačka odbačena.

Bogićević nikada nije krivično odgovarao, niti je osuđivan.

Blic navodi da je Bogićević bio učesnik rata kao pripadnik JNA, kada je u borbama u Vukovaru ranjen, i od tada je ratni vojni invalid sa 40 odsto oštećenja.

Navode i da je organizator mnogobrojnih humanitarnih akcija davanja krvi, kao i sakupljanja pomoći za ratne invalide, djecu stradalih boraca, kao i za druge socijalno i materijalno ugrožene građane bez obzira na naciju, vjeru i političku pripadnost.

Bonus video: