O sevdahu, narodnoj nošnji, oružju, alegriji na polen...

Gledaoci Boja jutra imaće priliku da osvoje ulaznice za bioskop Cineplexx Delta City u Podgorici, knjige izdavačke kuće "Nova knjiga" i pripejd kartice kompanije M:tel
1 komentar(a)
boje jutra, Foto: Boje jutra
boje jutra, Foto: Boje jutra
Ažurirano: 23.02.2017. 13:13h

U Bojama jutra u petak 24. februara razgovaramo o sevdahu sa umjetnicom Ninom Strugar, koja je nedavno objavila album turskih pjesama sa Balkana pod nazivom "Göçmen Kızı''.

U jutarnjem programu pogledajte priču o ženskoj narodnoj nošnji, o tome šta je karakteriše, koje djelove su nekada nosile neudate a koje udate žene, te koliko košta komplet muške i ženske narodne nošnje.

Legalizacija oružja moguća je do marta 2017. Koliko je građana iskoristilo tu mogućnost, a koliko je njih predalo oružje policiji u prošloj i ovoj godini razgovaramo sa direktorom OKC-a Uprave policije Mladenom Markovićem.

O prevenciji i ublažavanju simptoma alergije na polen koja obično počinje u martu razgovaramo sa dr Denizom Dizdarević, internistom i alergologom. Ukoliko imate pitanja za dr Dizdarević pošaljite ih na boje.jutra@gmail.com

Ekipa Boja jutra prati i promociju knjige "Mont Everest i mi", autora Radosava - Raka Nikčevića.

Tradicionalna vožnja biciklima ulicama Podgorice u organizaciji NVO Biciklo.me zakazana je za subotu, 25. februar a biće posvećena mačkama. Detaljnije u Bojama jutra.

Gosti Boja jutra dramski pisci Bojana Mijović i Vasko Raičević, kao i Valentina Knežević, urednica informativno - edukativnog programa u KIC-u "Budo Tomović" povodom organizovanja programa posvećenog novijoj dramskoj književnosti i savremenim dramskim piscima u Crnoj Gori.

Glavne naslove dnevne štampe komentariše Predrag Nikolić, CN "Monitor".

Vjerni gledaoci Boja jutra imaće priliku da osvoje ulaznice za bioskop Cineplexx Delta City u Podgorici, knjige izdavačke kuće "Nova knjiga" i pripejd kartice kompanije M:tel.

Bonus video: