Pejović nije umro zbog greške ljekara

Pejović je 23. marta prošle godine zadobio smrtonosne rane u kafiću “Škorpion” u centru Mojkovca, od kojih je podlegao par sati kasnije na putu prema Kliničkom centru
168 pregleda 3 komentar(a)
Radojica Adžić, Foto: Jadranka Ćetković
Radojica Adžić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 23.02.2017. 10:51h

Ljekari bjelopoljske bolnice nisu napravili ni jedan propust u liječenju Milana Pejovića (29), koji je u toj ustanovi zbrinut nakon ranjavanja u centru Mojkovca.

To je izjavila vještakinja sudske medicine dr Dragana Čukić, u nastavku suđenja Radojici Adžiću (52) zbog krivičnog djela - teško ubistvo.

Pejović je 23. marta prošle godine zadobio smrtonosne rane u kafiću “Škorpion” u centru Mojkovca, od kojih je podlegao par sati kasnije na putu prema Kliničkom centru.

Članovi porodice pokojnika kazali su da vjeruju da je u bjelopoljskoj bolnici bilo ozbiljnih propusta u zbrinjavanju i dugom zadržavanju pacijenta Pejovića.

Čukićeva je precizirala da je smrt u uzročno posljedičnoj vezi sa povredom, jer je sječivo mehaničkog oruđa prodrlo u grudnu duplju i da se kanal nalazi cijelom dužinom lijevog plućnog krila i da bi smrt nastala i ranije da ljekari nisu intervenisali, jer je bio u stanju šoka.

Brat pokojnog Milana, Dejan Pejović je kazao da je od riješenosti da pođe i izvrši ubistvo do samog čina Adžić imao sve vrijeme ovog svijeta da shvati težinu krivičnog djela.

“Imajući u vidu da se optuženi poslije prvog udarca nožem, nakon kojeg je Milan pokušao da pobjegne i izvuče živu glavu, nije zaustavljao već je jurišao za njim i nanosio mu ubodne rane, onda je jasno o kakvom se krvoločnom ubici radi, naročito znajući da mu je glavni cilj bio da zakolje mog brata, što je posvjedočilo više svjedoka”, kazao je Pejović i dodao da od suda traži najstrožu kaznu za to strašno djelo.

Državna tužiteljka Višnja Medojević istakla je u završnoj riječi da je izvedenim dokazima utvrđeno da je Adžić djelo počinio iz bezobzirne osvete.

“Adžić je priznao da je lišio života Pejovića, kazujući da ga je prvi put ubo nožem ispred kafića 'Škorpion', ali da se ne sjeća šta se dešavalo unutar kafića, gdje je nakon razdvajanja ponovo nasrnuo nožem na oštećenog. Optuženi je tvrdio da mu je Pejović dugovao 600 eura koje mu nije vraćao i da ga je tog dana provocirao telefonom i kada su se sreli. Međutim, odbranu da ga je vrijeđao nije potvrdio nijedan svjedok”, kazala je tužiteljka.

Adžićev branilac, advokat Danilo Mrdak kazao je da nema govora da je njegov klijent počinio djelo iz bezobzirne osvete.

“Sve je počelo par mjeseci prije toga kada nakon poštenog rada Adžić nije mogao da naplati zaradu koju je pošteno i mukom stekao. Zadobio je teške uvrede a neposredno prije potezanja noža je udaren... Adžić je nakon svega bio u stanju ljutnje jakog intenziteta, narodski rečeno pao mu je mrak na oči, a to stanje ljutnje podgrijalo je to što je vrijeđan i udaren”, kazao je Mrdak. Dodao je da je Adžić iskazao kajanje, da je uzoran muž i otac, koji je radio pošteno.

Bonus video: