Sajovac u udesu teško povrijeđen

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović najavila je da će od vještaka medicinske struke tražiti da se izjasni da li Goran Zejak može da prisustvuje suđenju
125 pregleda 29 komentar(a)
Goran Zejak, Foto: Luka Zeković
Goran Zejak, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.02.2017. 06:47h

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović tražiće od vještaka medicinske struke da se izjasni da li Goran Zejak - optuženi za brutalno prebijanje Mija Martinovića, može da prisustvuje suđenju.

Zbog njegovog nedolaska, treći put zaredom juče je odloženo suđenje u podgoričkom Osnovnom sudu.

Pripadniku Specijalne antiterorističke jedinice Zejaku i njegovom kolegi Boru Grguroviću sudi se za mučenje, u sticaju sa teškim tjelesnim povredama i uništenjem i otuđenjem tuđe stvari.

Njegov branilac Zdravko Begović dostavio je i juče medicinsku dokumentaciju za Zejaka, kako bi opravdao njegovo odsustvo.

Nakon što je sutkinja navela da će zatražiti vještačenje njegovog zdrastvenog stanja, advokat je otkrio da je Zejak imao saobraćajni udes i da mu je usljed tog događaja konstatovan i invaliditet.

Suđenje se nastavlja 27. marta.

Martinovića je više pripadnika SAJ-a brutalno pretuklo 24. oktobra prošle godine nakon razbijanja protesta Demokratskog fronta, a potom su polomili i njegov "mercedes".

Iako se na snimku vidi da ih je bilo mnogo više, samo dvojica su završila na optuženičkoj klupi.

Suspendovani komandant jedinice Radosav Lješković osuđen je na pet mjeseci zatvora zbog prikrivanja sajovaca koji su tukli građane te večeri.

Bonus video: