Herceg Novi: Dva maloljetnika kriva za požar u AD "Mješovito"

U saopštenju se ističe da su dva maloljetnika, kako se sumnja bila u krugu preduzeća i tom prilikom su ušli u jednu od prostorija i zapalili ostatke papira koji su se nalazili u prostoriji
108 pregleda 2 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.02.2017. 17:07h

Policija u Herceg Novom otkrila je da su dvije maloljetne osobe, M.M (14) i R.L (13) iz Herceg Novog zapalili prostorije preduzeća AD "Mješovito".

U saopštenju se ističe da su dva maloljetnika, kako se sumnja bila u krugu preduzeća i tom prilikom su ušli u jednu od prostorija i zapalili ostatke papira koji su se nalazili u prostoriji.

"Plamen je zahvatio veću količinu drvenih paleta nakon čega se vatra proširila i na gumenu pokretnu traku koja vodi od prizemlja do sprata ovog magacinskog prostora, zatim je na spratu je uslijedio požar u kojem je izgorio dio poslovne dokumentacije, oštećena krovna konstrukcija i krov, uslijed čega je nastala materijalna šteta", piše u saopštenju.

Prema izjavi izvršnog direktora ovog preduzeća, a povodom ovog događaja, prouzrokovana materijalna šteta iznosi 31.210 eura.

"O događaju je upoznat državni tužilac za maaloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji se izjasnio da se protiv maloljetnog M.M (14) podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio KD izazivanje opšte opasnosti, dok lice R.L. je krivično neodgovorno budući da ima 13 godina", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: