Policija pronašla dva pištolja, lovačku pušku i municiju: Uhapšen Budvanin

"Oduzeto oružje i municija će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja", kazali su iz Uprave policije
115 pregleda 6 komentar(a)
Hapšenje, maloljetnik, Foto: Shutterstock
Hapšenje, maloljetnik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.02.2017. 13:53h

Budvanska policija uhapsila je Vuka Stanišića (30) iz Budve, zbog sumnje da je počinio krivična djela sprječavanje dokazivanja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Naime, V.S. je sinoć, 21.02.2017. godine oko 19,30 časova došao u CB Budva i M.V, službeniku CB Budva, na radnom mjestu uputio prijetnje u kojima je naveo da će mu nauditi ukoliko se pojavi na ročištu građanske parnice koju vode treća lica a gdje je M.V. pozvan kao svjedok. Nakon upućenih prijetnji V.S. se udaljio iz CB-a", navodi se u saopštenju.

Iz UP je rečeno da su ga potom policajci pronašli i iste večeri uhapsili.

"Nakon lišenja slobode V.S, službenici CB Budva su pribavili naredbu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici shodno kojoj su jutros, 22. februara, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje ovo lice koristi u Budvi. Pretresom stana su pronašli i oduzeli tri komada vatrenog oružja u ilegalnom posjedu ovog lica – poluautomatski pištolj „Češka Zbrojovka“ sa okvirom i futrolom, pištolj „Vis“ cal. 9 mm sa 14 metaka i lovačku pušku „CZ“. Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru se izjasnio da se u vezi sa prijetnjama koje je V.S. uputio M.V. a koje se odnose na njegovo svjedočenje u građanskoj parnici stiču bitni elementi krivičnog djela sprječavanje dokazivanja, te da se u vezi sa pronađenim oružjem i municijom u stanu V.S. koje je bilo u ilegalnom posjedu ovog lica stiču bitni elementi krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je.

Dodaje se da će osumnjičeni Stanišić uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

"Oduzeto oružje i municija će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: