"NEOSNOVANE OPTUŽBE"

Zaharova: Vlasti u Podgorici stoje iza antiruske kampanje

"Sve te izjave su apsolutno neosnovane, na žalost, njih objavljuju mediji, u principu bez uzimanja u obzir ruske pozicije. Ako se pozicija Rusije i pominje, to se čini usput, i naravno, neproporcionalno i informaciji koja se objavljuje", navela je Zaharova
105 pregleda 0 komentar(a)
Marija Zaharova, Foto: Facebook.com
Marija Zaharova, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 22.02.2017. 19:00h

Moskva smatra da su tvrdnje o miješanju Rusije u unutrašnje stvari Crne Gore potpuno neosnovane, i da vlasti u Podgorici stoje iza antiruske informativne kampanje kada je riječ o situaciji u toj zemlji, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Premijer Crne Gore Duško Marković nije izdržao a da se ne pridruži korišćenju teza koje se u posljednje vrijeme naširoko koriste u SAD i EU i optužio Moskvu i neke ruske specijalne službe u miješanje u unutrašnje stvari u toj zemlji (Crnoj Gori)", kazala je Zaharova na konferenciji za štampu.

Po njenim riječima, specijalni tužilac Milivoje Katnić je "otišao još dalje, pokušao je da razvije tu misao, pominjući prisustvo specijalnih snaga Federalne službe bezbjednosti na crnogorskoj teritoriji".

"Sve te izjave su apsolutno neosnovane, na žalost, njih objavljuju mediji, u principu bez uzimanja u obzir ruske pozicije. Ako se pozicija Rusije i pominje, to se čini usput, i naravno, neproporcionalno i informaciji koja se objavljuje", navela je Zaharova.

Specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je u nedjelju da su neki ruski državni organi umiješani u pripremanje državnog udara u Crnoj Gori, s ciljem da se spriječi ulazak zemlje u NATO.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je Katnićeve navode, ocijenivši da je neodgovorno izgovarati tako ozbiljne optužbe bez dokaza.

Preporučujemo za Vas