"Škorpion" spremili za Stamatovića?

Stamatović je u posljednje vrijeme na svom automobilu pronašao dva gps uređeja kojima je neko pratio njegovo kretanje
2700 pregleda 116 komentar(a)
Blažo Lađić, Petar Pejović, Foto: Instagram
Blažo Lađić, Petar Pejović, Foto: Instagram
Ažurirano: 22.02.2017. 18:59h

Podgoričani Petar - Bruno Pejović (21) i Blažo - Baćko Lađić (21) navodno su preksinoć htjeli da ubiju sugrađanina Stevana Stamatovića, bliskog takozvanom škaljarskom kriminalnom klanu.

Pejović je uhapšen oko 23 sata na Bulevaru Ivana Crnojevića, nedaleko od zgrade u kojoj boravi Stamatović, dok je drugi osumnjičeni pobjegao policiji.

Prema pouzdanim saznanjima "Vijesti", Stamatović je oko 20:30 časova izašao iz zgrade, a par minuta nakon toga Pejović i Lađić parkirali su automobil "ford" na mjestu odakle se vidi prilaz zgradi i čekali da se ovaj vrati.

Policija je djelovala par minuta prije nego se Stamatović vratio u stan.

Inspektori Sektora kriminalističe policije kojom rukovodi Enes Baković pronašli su hekler i škorpion koji su Pejović i Lađić navodno planirali da koriste u ubistvu.

Prema saznanjima "Vijesti", inspektori su imali operativne podatke da se priprema likvidacija zbog čega su na vrijeme i djelovali.

Pejović je zatečen za volanom "forda", a Lađić je uspio da pobjegne.

Istraga se vodi i u drugim pravcima, od kojih je jedan da je meta bio i visoki policijski funkcioner koji živi u istoj zgradi.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da su njihovi službenici spriječili teško ubistvo koje je bilo pripremano, ali ne i koga su Pejović i Lađić kanili da likvidiraju.

Inspektori su u njihovom automobilu pronašli automatski pištolj "škorpion" sa prigušivačem, sa 16 metaka od kojih je jedan bio u cijevi i pištolj “CZ” sa sedam metaka u okviru.

"Detaljnim pregledom vozila, lica i terena oko vozila policijski službenici pronašli su i oduzeli dva komada vatrenog oružja", saopšteno je iz policije.

Policija je utvrdila da su njih dvojica nedavno kupili “ford” kojim su čekali Stamatovića, a da su tablice na njemu ukradene.

Policija provjerava za čiji račun su njih dvojica pripremali ubistvo Podgoričanina.

Iz policije su pojasnili da se tužilac nakon prezentovanja prikupljenih činjenica, izjasnio da se u radnjama Pejovića stiču bitni elementi krivičnog djela - teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelima - nedozvoljeno držanje oružja i falsifikovanje isprave.

"Na osnovu kriminalističke obrade koja je do sada sprovedena, policija u vezi sa ovim krivičnim djelima potražuje još jedno lice, čiji je identitet policiji poznat. U cilju nesmetanog odvijanja daljih policijsko- tužilačkih aktivnosti, nismo u mogućnosti da u ovom momentu javnosti saopštimo više detalja, osim da su u toku pretresi na više lokacija”.

Najavljeno je da će oduzeto oružje, municija, prigušivač i vozilo biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Prema saznanjima "Vijesti", Stamatović je u posljednje vrijeme na svom automobilu pronašao dva GPS uređeja kojima je neko pratio njegovo kretanje.

Prema nepotvrđenim informacijama, njegova likvidacija pripremana je i prije nepun mjesec - kada je u naselju Malo brdo pronađen sivi “audi”, ranije ukraden u Podgorici.

Inspektori su u gepeku sivog četvorotočkaša pronašli tri flaše goriva, koje je prema pretpostavkama trebalo da posluži za uništenje tragova nakon izvršenog krivičnog djela.

Stamatovića srpski mediji dovode u vezu sa najtežim krivičnim djelima počinjenim u Beogradu u prethodnom periodu, uključujući i likvidaciju Aleksandra Stankovića i pripremu atentata na srpskog premijera Aleksandra Vučića.

Stamatović je sve to negirao i nazvao novinarskom maštom.

Prošle godine u martu podgorička policija mu je oduzela blindirani "audi A-8" da bi provjerili da li je korišćen u izvršenju nekog krivičnog djela.

Bonus video: