Incidenti sa Škreljom i Vukovićem: Knežević saslušan u Osnovnom tužilaštvu

Knežević je prošle sedmice u zgradi Skupštine vrijeđao poslanike DPS-a nakon što je njemu i kolegi iz DF-a Andriji Mandiću ukinut imunitet
314 pregleda 70 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.02.2017. 17:19h

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević saslušan je u danas u Osnovnom tužilaštvu zbog incidenta u Parlamentu sa poslanicima DPS-a Luiđom Škreljom i Miodragom Vukovićem.

Knežević je prošle sedmice u zgradi Skupštine vrijeđao poslanike DPS-a nakon što je njemu i kolegi iz DF-a Andriji Mandiću ukinut imunitet.

„Moj branjenik je saslušan u vezi sa događajem koji se dogodio u Skupštini 15. februara, a odnosi se na verbalni sukob koji je osumnjičeni Milan Knežević imao sa članovima DPS-a Luiđom Škreljom i Miodragom Vukovićem. Njemu se na teret stavljaju dva krivična djela - ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje. Knežević je danas detaljno pred tužiocem opisao šta se dogodilo tog dana, i naravno negirao da je počinio krivično djelo i da ima bilo kakve krivice u tome“, saopštila je za Antenu M advokat Kneževića, Andrijana Razić.

Funkcioneri Demokratskog fronta Milan Knežević, Branko Radulović i Milutin Đukanović negirali su tokom saslušanja u Centru bezbjednosti Podgorica da su vrijeđali na nacionalnoj osnovi poslanike Demokratske partije socijalista u holu Parlamenta.

“Pozivam sve da objave video - zapise. Ako se na bilo kom bude vidjelo da vrijeđam na nacionalnoj osnovi spreman sam da istog momenta napustim politiku”, kazao je ranije Knežević.

On je rekao da nije bilo nikakvog fizičkog kontakta niti mu je bila namjera da se sa bilo kim fizički obračunava.

Milutin Đukanović je ocijenio da je da se radi o progonu poslanika DF-a.

Kada je Kneževiću ukinut imunitet na snimcima medija vidi se i čuje kako se funkcioner DF-a neprimjereno obraća poslanicima DPS-a - Škrelji i Vukoviću.

Na snimcima se vidi kako se Knežević u hodniku unosi u lice Vukoviću i nekoliko puta ga vrijeđa riječima:”Ološu, ološu jedan”...

Kneževiću i Mandiću ukinut je imunitet nakon što je to tražio glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji lidere DF-a sumnjiči da su dio kriminalne organizacije, koja je pripremala krvoproliće na dan izbora 16. oktobra prošle godine.

Mandić i Knežević su u ponedjeljak saslušani u Tužilaštvu, ali su negirali da imaju bilo kakve veze sa aferom, tvrdeći, da to montirani proces sa ciljem da se oslabi Demokratski front.

Bonus video: