Saradnik rekao da nema veze sa drogom

Svjedoci tvrdili da ne znaju kakve je kontakte imao Namik Selmanović, svjedok - saradnik u ovom predmetu...
366 pregleda 0 komentar(a)
Jovo Martinović, Foto: Savo Prelević
Jovo Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.02.2017. 12:47h

Saslušanjem svjedoka u Višem sudu u Podgorici nastavljeno je suđenje Dušku Martinoviću i ostalim optuženim, za kriminalno udruživanje i šverc kokaina, heroina i marihuane. Svjedok Veljko M. Milović (58) iz Ulcinja kazao je da ne zna da li su, nakon ovog događaja, njegovi sinovi razgovarali sa Namikom Selmanovićem - svjedokom saradnikom u ovom predmetu.

Mirko V. Milović (27) rekao je da je jedna osoba došla u njegov servis, ali da ga sada ne bi prepoznao jer je prošlo dosta vremena, dodajući da ne zna da li je to bio okrivljeni novinar Jovo Martinović.

Svjedok Igor Č. Kovačević iz Ulcinja naveo je da je Selmanović komentarisao da nema nikakve veze sa drogom koja je pronađena, dok je Ulcinjanin Samir S. Vuković (26) dodao da nije čuo da je Selmanović komentarisao drogu.

Juče je svjedočio i Milan V. Milović iz Ulcinja.

Okrivljeni Duško Martinović je ranije prihvatio krivicu, tvrdeći da je on jedini krivac te da ne postoji postoji nikakva kriminalna organizacija, na čijem je on čelu.

Okrivljeni Igor Vušurović takođe je rekao da nije kriv, niti je znao da se u “mazdi” prevozio heroin. I ostali optuženi Vaso Perović, Branka Stanišić, Milan Marić, Marko Šaković i Jovo Martinović su kazali da nijesu krivi.

U optužnici se pored ostalog navodi da nakon što se Duško Martinović sa Momčilom Vujačićem dogovorio nabavku kilogram i po heroina i kilogram „smješe“ za miješanje sa drogom, te da za ovu drogu iz Hrvatske dođe Drožđan, Duško je zatim angažovao Dejana Jablana da za njega kupi kilogram heroina. Potom je Jablan preko Željka Vujovića ugovorio kupovinu droge sa okrivljenim Zlatkom Romanovićem. Vujović je tražio od Romanovića da mu nabavi kilogram heroina za 10.000 eura, dok je kilogram „smješe“ Maljota Đurašević predao Dušku Martinoviću, u blizini lokala „San Francisko“ u Podgorici. Početkom juna 2015. okrivljeni Duško Martinović je sa Momčilom Vujačićem ugovorio kupovinu kilograma kokaina i prenos u Hrvatskoj, koji je u Crnu Goru poslao Franja Katavića i Stjepana Krezića, za preuzimanje heroina.

Bonus video: