Bajac i Mirko Demić podijelili nagradu

Vladislav Bajac je naveo da je ponosan što mu se ime veže za vrsnog stilistu i hrabrog tragaoca za pravdom, Mešu Selimovića
68 pregleda 0 komentar(a)
Vladislav Bajac, Foto: B92.net
Vladislav Bajac, Foto: B92.net
Ažurirano: 21.02.2017. 12:36h

Nagrada "Meša Selimović" za knjigu godine za 2016. pripala je Mirku Demiću za knjigu "Ćutanja iz gore" u izdanju Agore i Vladislavu Bajacu za "Hroniku sumnje" u izdanju Geopoetike.

Vladislav Bajac koji je bio spriječen da prisustvuje proglašenju dobitnika nagrade, u pismu je naveo da je ponosan što mu se ime veže za vrsnog stilistu i hrabrog tragaoca za pravdom, Mešu Selimovića.

“Kada vas za nagradu odabere 55 književnih kritičara, čiji je kormilar nadam se, Meša Selimović, onda zasigurno možete tvrditi da ste napisali dobru knjigu, uprkos sopstvenoj sumnji”, naveo je on.

Drugi laureat Mirko Demić rekao je da su sumnja i nesigurnost njegovi pratioci i da je nerijetko pomišljao kako uzalud traći dane na nešto što nikoga ne dotiče.

“Počastvovan sam svakim glasom koji su mojoj knjizi dali kritičari, a ime Meša Selimović će biti ohrabrenje i podstrek da pisanje uprkos svemu ima smisla", dodao je Demić.

Bonus video: