Uhapšen Podgoričanin: Tražili ga zbog šenlučenja, kod sebe imao pištolj

Policajci su kod A.P. pronašli i od njega oduzeli vatreno oružje u ilegalnom posjedu – pištolj "M 70" cal. 7, 65 mm sa sedam metaka od kojih se jedan metak nalazio u cijevi pištolja. A.P. je potom uhapšen", navodi se iz Uprave policije
68 pregleda 2 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.02.2017. 11:51h

Podgorička policija uhapsila je A.P. (42) iz Podgorice, kod kojeg su sinoć u ugostiteljskom objektu "Modena" pronašli pištolj sa sedam metaka od kojih je jedan bio u cijevi, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su dodali i da je A.P. bezbjednosno interesantno lice.

"Policija je A.P. tražila zbog događaja od 12. januara ove godine, kada je kako se sumnja šenlučio ispred ugostiteljskog objekta "Prag". Podgorička policija je sinoć raspolažući saznanjima, da se A.P. nalazi u UO "Modena", koji se nalazi ispod Gradskog stadiona u Podgorici, u ovom ugostiteljskom objektu izvršili kontrolu ovog lica koje se potraživalo zbog šenlučenja. Policajci su kod A.P. pronašli i od njega oduzeli vatreno oružje u ilegalnom posjedu – pištolj "M 70" cal. 7, 65 mm sa sedam metaka od kojih se jedan metak nalazio u cijevi pištolja. A.P. je potom uhapšen", navodi se iz Uprave policije.

Policija sumnja da je A.P, 12. januara ove godine tokom noći, šenlučio ispred ugostiteljskog objekta "Prag", koji se takođe nalazi ispod Gradskog stadiona u Podgorici, na način što je iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u pravcu ovog lokala u vrijeme dok je lokal bio zatvoren odnosno nakon radnog vremena, te da je time uzrokovao materijalnu štetu vlasniku u vidu loma stakla na lokalu.

"Policija je tada tokom uviđaja pronašla više projektila koji su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. O svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je izvršio kvalifikaciju djela. A.P. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oduzeti pištolj sa municijom biće upućen u Forenzički centar radi vještačenja", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: