Jablanu deset godina robije

Okrivljeni Jablan je, kako se navodi u prvostepenoj presudi, 29. decembra 2014. nakon svađe, u svome stanu ubio Mićunovića, zadajući mu 25 uboda nožem
171 pregleda 3 komentar(a)
Nož, Foto: Shutterstock
Nož, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.02.2017. 07:08h

Krivično vijeće sudije Vladimira Novovića u Višem sudu u Podgorici osudilo je Predraga Jablana (47) na deset godina zatvora za ubistvo u prekoračenju nužne odbrane komšije Rajka Mićunovića na Cetinju.

Sud je okrivljenom Jablanu izrekao i mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Kotoru.

Okrivljeni Jablan je, kako se navodi u prvostepenoj presudi, 29. decembra 2014. nakon svađe, u svome stanu ubio Mićunovića, zadajući mu 25 uboda nožem. On je tada, odbijajući od sebe protivpravni napad, u prekoračenju granica nužne odbrane i bitno smanjene uračunljivosti usmrtio Mićunovića.

Sudija Novović obrazložio je da je sud cijenio sve okolnosti i dokaze ali i nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine, trasološko i DNK vještačenje. On je naveo da je nalazom tima vještaka neuropsihijatrijske struke utvrđeno da je optuženi “djelovao u stanju bitno smanjene uračunljivosti”.

„Imajući u vidu sve okolnosti, sud smatra da je protivpravni napad mogao biti odbijen na mnogo blaži način”, kazao je sudija Novović.

Prema navodima optužnice Sanje Jovićević okrivljeni Jablan je 29. decembra 2014. oko 11,20 časova u Cetinju, nakon svađe, u svome stanu sa umišljajem, na svirep način ubio Mićunovića, zadajući mu 25 uboda nožem.

Bonus video: