VEČERAS U 20H

Reflektor: Kakve rezove sprema Vlada u javnoj upravi?

Reflektor će od 20h pokušati da osvijetli i odgovor na pitanje da li postoji politička volja da se smanji glomazna i skupa administracija koju kao takvu već duže vrijeme prepoznaje i Evropska komisija?
113 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandra Mudreša, Reflektor, Foto: Reflektor/Facebook
Aleksandra Mudreša, Reflektor, Foto: Reflektor/Facebook
Ažurirano: 21.02.2017. 18:52h

Koji su to prvi koraci koje će novoformirano Ministarstvo javne uprave preduzeti povodom viška zaposlenih u javnoj upravi? Kada će biti poznati rezultati analiza o prekobrojnima u državnim organima i lokalnim samoupravama? Šta je Vlada na ovom planu uradila u prethodnom periodu te u kojoj mjeri su precizne analize nevladinog sektora da di do 2020. u javnoj upravi bez posla moglo ostati između četiri i pet hiljada ljudi?

Reflektor će od 20h pokušati da osvijetli i odgovor na pitanje da li postoji politička volja da se smanji glomazna i skupa administracija koju kao takvu već duže vrijeme prepoznaje i Evropska komisija? Šta su po ovom pitanju uradile lokalne samouprave dužne da sprovode plan reprograma sa Ministarstvom finansija u kojima je, kako se procjenjuje, na kraju 2014. radilo preko 11 hiljada ljudi!

O ovoj temi u sjutrašnjem Reflektoru govore Ivan Šikmanović Ministarstvo javne uprave, Milena Milošević Institut Alternativa i gradonačelnica Kolašina Željka Vuksanović.

Pitanja i komentare možete poslati putem zvanične Facebook stranice.

Gledajte Reflektor večeras od 20h na Televiziji Vijesti!