ODGOVOR NOVINARKE NA REAGOVANJE POPOVIĆA

Prijetnje sudom neće zaustaviti istraživanja

Umjesto da sučeli argumente, Popović kaže da su naši tekstovi naručeni. To su ozbiljne optužbe, ničim zasnovane. Jedini razlog zbog kojeg smo se bavili ovom temom je isključivo javni interes. Javnost ima pravo da zna šta se dogodilo u poslu oko izgradnje vjetrenjača na Možuri u kojem je učestvovala i država
103 pregleda 11 komentar(a)
Danilo Popović, Foto: Boris Pejović
Danilo Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.02.2017. 21:01h

Iznenađeni smo reagovanjem gospodina Danila Popovića, jer on tvrdi da u tekstu “Popoviće od vjetrenjača sljedovalo 4.800.000 eura?” nije predstavljena druga strana, a novinari CIN-CG i “Vijesti” su kontaktirali i gospodina Popovića i njegovu ćerku Milenu.

Njihove riječi smo decidno prenijeli u više tekstova koji su se bavili ovom temom, pa i u ovom.

A i snimke razgovora o ovoj temi sa gospodinom Popovićem i njegovom ćerkom smo sačuvali i - dostavićemo ih sudu, kojim nam Popović prijeti.

Umjesto da sučeli argumente, Popović kaže da su naši tekstovi naručeni. To su ozbiljne optužbe, ničim zasnovane. Jedini razlog zbog kojeg smo se bavili ovom temom je isključivo javni interes. Javnost ima pravo da zna šta se dogodilo u poslu oko izgradnje vjetrenjača na Možuri u kojem je učestvovala i država.

A Popović bi zbog svojih neistinitih optužbi, da radimo po nečijem nalogu, mogao da odgovara pred sudom.

Pratili smo sudski proces koji se vodi u podgoričkom Osnovnom sudu zbog ovog posla.

Sve što je napisano u tekstu, na koji Popović reaguje, napisano je na osnovu sudskih dokumenata, tužbe i dokaza koji su tužioci dostavili sudu.

I tu smo poštovali pravilo druge strane, pa smo dosljedno prenijeli i glavne navode iz odgovora na tužbu.

U tekstu, na koji Popović reaguje, prenijeta je šema isplate novca za posao izgradnje vjetrenjača, koju CIN CG posjeduje, a koja je sudu dostavljena kao dokaz.

U toj šemi je predstavljeno da je, između ostalih, i porodici Popović sljedovalo 4.800.000 eura od tog posla.

Bez obzira na prijetnje sudom od strane gospodina Popovića, nastavićemo da pratimo ovaj slučaj, koji je tek otvoren pred crnogorskim pravosuđem.

Još ima zanimljivih dokumenta i dokaza koji bacaju sumnju na ovaj posao, a javnost ima pravo da zna za njih.

Preporučujemo za Vas