Mihaela Šifrin "pomela" konkurenciju i osvojila treće uzastopno zlato u slalomu

Američka skijašica je sa dvije sjajne vožnje jednostavno "počistila" konkurenciju, a pobijedila je u ukupnom vremenu 1:37.27 minuta.
158 pregleda 0 komentar(a)
Mihaela Šifrin, Foto: Reuters
Mihaela Šifrin, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.02.2017. 13:06h

Mihaela Šifrin je potvrdila da je neprikosnovena u slalomu na šampionatima svijeta, pošto je u Sent Moricu stigla do trećeg uzastopnog zlata, nakon što je najbolja bila i na prethodna dva šampionata svijeta, u Šladmingu i Biver Kriku.

Američka skijašica je sa dvije sjajne vožnje jednostavno "počistila" konkurenciju, a pobijedila je u ukupnom vremenu 1:37.27 minuta.

Vodeća u Svjetskom kupu u ovoj disciplini, kao i generalnom plasmanu je ponovila uspjeh koji je prije nje pošao za rukom još samo Njemici Kristel Kranc (osvojila čak 15 medalja na prvenstvima svijeta), i to 30-ih godina prošlog vijeka.

Šifrin za dvije godine ima prilika da uđe u istoriju, a tek joj je 21 godina. A u riznici ima i olimpijsko zlato u slalomu iz Sočija 2014...

"Ovo je fantastičan dan za mene, presrećna sam što šampionat završavam sa dvije medalje", rekla je Šifrin, koja je u Sent Moricu osvojila i srebro u veleslalomu.

"Nisam vidjela vrijeme dok nisam prošla kroz cilj, ali sam znala da mi dobro ide, iako nisam pretpostavlja za koji plasman će to biti dovoljno dok nisam završila trku. Tri uzastopna zlata su sjajna stvar, ali je današnja trka bila posebna za mene, jer sam, konačno, skijala na način na koji sam htjela, i to mi mnogo znači", dodala je šampionka.

Šifrin je iza sebe ostavila Švajcarkinju Vendi Holdener (u Sent Moricu ima i zlato u kombinaciji) koja je za pobjednicom zaostala čak sekundu i 64 stotinke, dok je bronza pripala Šveđanki Fridi Hansdotir (nakon petog mjesta u prvoj vožnji), koja je imala sekundu i 75 stotinki slabije vrijeme od pobjednice.

Najveća gubitnica ispaja je Slovakinja Veronika Velez-Zuzulova koja je bila treća nakon prve vožnje, ali je u drugoj promašila kapiju i ostala bez plasmana.

Crnogorska skijašica Nadežda Milošević je trku završila na 66. mjestu sa 15,86 sekundi zaostatka, dok Ivana Bulatović nije uspjela da završi prvu vožnju.

Sjutra je na programu slalom za muškarce, čime se i zatvara Svjetsko prvenstvo.

Bonus video: