Bujić izgubila meč za bronzanu medalju

Juniorka Bara je u meču za treće mjesto i bronzano odličje poražena od Slovenke Kiti Smiljan 2:0 i nastup završila kao petoplasirana
134 pregleda 0 komentar(a)
Vasilisa Bujić, Foto: Privatna arhiva
Vasilisa Bujić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.02.2017. 13:33h

Crnogorska karate reprezentativka Vasilisa Bujić nije uspjela da osvoji bronzanu medalju u kategoriji preko 59 kilograma na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe senior u Sofiji.

Juniorka Bara je u meču za treće mjesto i bronzano odličje poražena od Slovenke Kiti Smiljan 2:0 i nastup završila kao petoplasirana.

Bujić je u prvom kolu pobijedila Velšanku Denijel-Luis Bec 4:0, u drugom kolu bila je bolja od Makedonke Simone Simovske 1:0, dok je u četvrtfinalnoj bobi slavila protiv Austrijanke Lore Ciler 1:0.

U meču za finale poražena je od Mađarice Dore Čaganji 5:1.

“Žao mi je što dobar nastup nije krunisan medaljom. Pad koncentracije u polufinalnom meču koštao me je finala i obezbijeđene medalje. U meču za treće mjesto falilo mi je sigurnosti. To je zbog neiskustva, nadam se da će na narednim takmičenjima biti bolje”, kazala je Bujić agenciji MINA.

Ženski kata tim karate reprezentacije Crne Gore završio je nastup u Sofiji kao sedmoplasirani.

Ekipa, koja je nastupila u sastavu Jovana Marić, Mia Roganović i Aleksandra Mijović, u prvom kolu pobijedila je Bjelorusiju 3:2, dok je u drugom poražena od Francuske 3:2.

Francuski tim u narednom meču poražen je od Španije 5:0, čime je crnogorskom sastavu zatvorio vrata repesaža.

Selektorka Crne Gore, Nela Tatar, kazala je da su sudije još jednom dijelile pravdu na štetu crnogorskog kata tima.

“Neshvatljivo je da su sudije dodijelile pobjedu francuskom timu i pored očiglednog dizbalansa francuske takmičarke i ukupno lošeg nastupa. Žao mi je jer nas je ta pobjeda vodila u polufinale i borbu za medalje”, kazala je Tatar agenciji MINA.

Muški kadetsko-juniorski tim, koji su činili Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, poražen od Češke 3:2.

Češka je u narednom kolu poražena od Italije i crnogorske karatiste ostavila bez repesaža.

“Momci su radili dobro, ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobijedili”, kazala je selektorka muškog tima, Slavka Maksimović.

Od ostalih crnogorskih predstavnika u borbama Aleksandar Popović i Predrag Smolović zaustavljeni su u drugom, a Damir Čolović, Ilija Radonjić, Aleksa Šuškavčević i Ivana Kovačević u prvom kolu.

Popović je na startu takmičenja u kategoriji do 55 kilograma pobijedio Nikolu Kovačevića iz Srbije 1:0, dok je u drugom izgubio od Njemca Niklasa Spota 1:0

Smolović je u prvom kolu kategorije preko 76 kilograma savladao Kosovara Aljbrima Samohodaja 1:0, dok je u drugom poražen od Faruka Omera Arslana iz Turske 1:0.

Arslan je u trećem kolu poražen od Francuza Mehdija Filalija i time karatisti nikšićkog Onogošta zatvorio put u repesaž.

Čolović je u kategoriji do 61 kilogram poražen od Portugalca Dioga Moreire 1:0, Radonjić (do 68) je izgubio od Albanca Bekima Baše 3:1, dok je od Šuškavčevića (do 76) bolji bio Estonac Aleksej Ustinov 2:0.

Kovačević je u prvom kolu kategoriji do 59 kilograma izgubila od Mađarice Evelin Holo 3:0.

Sjutra, posljednjeg dana šampionata nastupiće mlađi seniori.

Crnogorski karate predstavljaće Nenad Dulović (do 60), Nikola Malović (do 75), Vuk Popović (do 84) i Luka Ivanović (preko 84).

Bonus video: