Suđenje Borozanu: Policajci u isto vrijeme bili na dva mjesta?

U izvještaju ljekara piše da je policajac Milinko Dujović pregledan u 4:45:37 u Urgentnom centru, iako je, prema snimku, u periodu od 4.28:44 pa do 4:56:12 bio u prostorijama CB-a
318 pregleda 8 komentar(a)
Branislav Borozan, Foto: Filip Roganović
Branislav Borozan, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.02.2017. 21:08h

Policajci koje je Braslav Borozan navodno napao u Centru bezbjednosti u oktobru 2015. godine, u isto vrijeme bili su na dva mjesta.

To se zaključuje iz izvještaja ljekara koji su ih pregledali i video-snimaka iz policije, odgledanih juče na suđenju Borozanu.

U izvještaju ljekara piše da je policajac Milinko Dujović pregledan u 4:45:37 u Urgentnom centru, iako je, prema snimku, u periodu od 4.28:44 pa do 4:56:12 bio u prostorijama CB-a.

Njegov kolega Vojin Đukić pregledan je u 4:29:18 u Urgentnom centru, iako je u periodu od 4:06:58 pa do 4:41 bio u prostorijama CB.

Trećeg policajca Željka Miranovića ljekari su pregledali u 4:13:01 u UC, iako je i on, prema snimku, u tom periodu bio u prostorijama policije.

Sudija Rade Ćetković od Kliničkog centra i MUP-a zatražio izjašnjenje da li je vrijeme koje je konstatovano na izvještajima ljekara za povrede policajaca i na video snimku usklađeno sa realnim vremenom i da li postoji mogućnost da se ta vremena ne poklapaju.

Odbio je predlog branioca Borozana, advokata Dalibora Tomovića - da se iz postupka izuzmu tri izvještaja ljekara i vještačenje medicinske struke o povredama policajaca: “Jer se ne radi o pravno nevaljanim dokazima, a sud će cijeniti njihovu vjerodostojnost”.

Sudija je naveo da će nakon izjašnjenja KCCG i MUP-a odlučiti o predlozima Tomovića da se angažuje vještak za informacione tehnologije koji treba da utvrdi da li su spornog dana radile kamere u kancelarijama i hodniku stanice policije, a koje nijesu dostavljene sudu. On će takođe naknadno odlučiti da li će kao dokaz uvrstiti i nalaz vještaka medicinske struke kojim je utvrđeno da je Borozan povrijeđen od udarca pendrekom, čime bi odbrana dokazala da nije tačan iskaz policajaca da prema njemu nijesu primjenjivali silu. Prema optužnom predlogu, Borozan je u policijskoj stanici napao tri policajca i nanio im lake tjelesne povrede. On, međutim, tvrdi da ga je više policajaca brutalno pretuklo te večeri, zbog čega je podnio krivičnu prijavu prije godinu dana. Suđenje se nastavlja 23. marta.

Bonus video: