Popović: Kriv sam vam za sve

"Smatram da objavljujete tekstove od naručioca, sa ciljem što nekome smetam ili u momentu kada nijesam učinio uslugu onakvu kakvu je on smatrao da sam trebao"
23 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2017. 20:29h

Bivši sindikalni lider i sadašnji direktor Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) Danilo Popović reagovao je na tekst Centra za istraživačko novinarstvo "Od vjetrenjača Popoviće sljedovalo 4.800.000 eura", koji su “Vijesti” prenijele 13. februara.

"Naslov je objavljen udarno na naslovnoj strani, što nije prvi put, a koristite me kao primjer "poštapalice" za sve moguće i nemoguće kriminogene radnje u Crnoj Gori. Smatram da objavljujete tekstove od naručioca, sa ciljem što nekome smetam ili u momentu kada nijesam učinio uslugu onakvu kakvu je on smatrao da sam trebao. U tom smislu želim da pojasnim i da dam odgovor novinaru i naručiocu teksta.

Ovog puta naručilac mi je nudio novac i molio da moju kćerku Milenu ubijedim da svjedoči u njegovu korist, protiv rukovodstva firme Fersa iz Španije, radi lične koristi njega i njegovog partnera za ostarivanje prihoda od po dva miliona eura, što nijesam učinio, jer bi to predstavljalo protivzakonito ponašanje.

Načinom ovakvog pisanja povrijeđena su moja prava po članu 20. Zakona o medijima.

Smatram da je vaša novinarka ili novinarka CIN-a, kao prvo prekršila elementarno pravilo profesionalnog novinara pišući ovaj tekst sa puno kontroverzi i neistina, jer je prije svega morala kontaktirati i drugu stranu, kako ne bi dezinformisala javnost tvrdnjom da je trebalo meni isplatiti čak 4.800.000 eura "za potrebe ugovaranja posla izgradnje vjetroelektrana", kada je firma iz Španije, javljajući se uredno na raspisani tender, u redovnom postupku, dobila posao.

Ovim putem obavještavam vas, a istovremeno i Centar za istražvačko novinarstvo, da ćete imati priliku da na sudu dokažete svoje tvrdnje, kojima ste mojoj porodici i meni, ovakvim neargumentovanim optužbama, nanijeli veliku štetu".

Bonus video: