SUD: PUCNJAVA U BIJELOM POLJU

Kadići: Vratili smo se da zaštitimo strica

Prema optužnom predlogu Kadići su tog dana izašli iz automobila i porazbijali stakla i stolice kladionice ispred koje su Heldići sjedjeli, a potom je Amar izvadio pištolj i ispalio hitac u njihovom pravcu
196 pregleda 6 komentar(a)
kladionica Bijelo polje
kladionica Bijelo polje
Ažurirano: 04.04.2019. 21:54h

Na video snimku sigurnosne kamere od 15. aprila 2016. godine vidi se kada Bjelopoljac Amar Kadić stolicama demolira objekat sportske kladionice u poslovnom centru Kapitol, u čijoj su bašti neposredno prije toga sjedjeli braća Nazif i Saladin Dino Heldić.

Dio video snimka iz kladionice prezentovan je juče u Osnovnom sudu, u nastavku suđenja braći od stričeva Amaru i Admiru Kadiću, koji odgovaraju zbog krivičnog djela - nedozvoljeno držanje oružja u sticaju sa krivičnim djelom - ugrožavanje sigurnosti.

Prema optužnom predlogu  Kadići  su tog dana izašli iz automobila i porazbijali stakla i stolice kladionice ispred koje su Heldići sjedjeli, a potom je Amar izvadio pištolj i ispalio hitac u njihovom pravcu.

Na snimku se vidi kako Amar sedam - osam puta baca stolice u pravcu kladionice, dok Admir pokušava da zaustavi brata, vukući ga za rukav...

Poslije demoliranja kladionice,  Kadići  sjedaju u automobil i iz pravca Kapitola skreću lijevo prema piceriji Rojal, odakle se nedugo potom vraćaju i koračaju prema Kapitolu.

Na snimku se vidi da Heldići, iz pravca zgrade Solidarnosti, pretrčavaju ulicu prema Kapitolu, nakon čega ubrzo i prestaje snimak.

Amar Kadić juče je kazao da se na snimku vidi kako Nazif Heldić vadi pištolj dok trči prema Kapitolu.

Na pitanje zašto su se vratili prema kladionici, Amar je kazao da su prilazili stricu Mevludinu Melu Kadiću, kako bi ga upozorili da Heldić ima pištolj.

Advokat odbrane Radivoje Šuković konstatovao je da Kadić nije mogao primijetiti na snimku nikakav pištolj i ocijenio da je takva izjava neosnovana i kontradiktorna.