Berane: Građani plaćali račune za vodu, službenica ih nije knjižila?

"Sumnja se da je M.P. (58) u periodu od 2014. do septembra 2016. godine, u svojstvu knjigovođe zaposlene u ovom preduzeću, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja pribavila sebi ili drugom protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.057,33 eura", saopšteno iz policije
67 pregleda 4 komentar(a)
novac, torba, euro, Foto: Shutterstock.com
novac, torba, euro, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 17.02.2017. 15:08h

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv M.P. (58), administrativne radnice u preduzeću "Vodovod i kanalizacije" Berane zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

"Sumnja se da je M.P. u periodu od 2014. do septembra 2016. godine, u svojstvu knjigovođe zaposlene u ovom preduzeću, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja pribavila sebi ili drugom protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.057,33 eura. Ona je, kako se sumnja, krivično djelo počinila na način što novac koji je naplaćivala od građana na ime utrošene vode nije unosila u blagajničke knjige odnosno nije ga predavala blagajni, čime je za navedeni iznos pričinila materijalnu štetu ovom preduzeću", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da su službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv državljanke Srbije T.J. (57), zbog sumnje da je počinila krivično djelo građenje objekta bez građevinske dozvole.

"Ona je, kako se sumnja, krivično djelo počinila na način što je na dvije katastarske parcele u zoni Morskog dobra u KO Kunje, bez saglasnosti suvlasnika jedne od parcela, a takođe bez prethodno pribavljene građevinske dozvole, u januaru ove godine započela građevinske radove na izgradnji objekta. Radovi na objektu, koji je u izgradnji, su i dalje u toku, uprkos rješenju Uprave za inspekcijske poslove koje je u međuvremenu donijeto a kojim je T.J. naloženo da poruši objekat i da zemljište na kojem je prethodno urađen iskop za temelje vrati u prvobitno stanje", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da su obje krivične prijave nadležnim tužiocima podnijete u redovnom postupku.

Bonus video: