Bosanski humor i kriza srednjih godina su dobitna kombinacija! Budite uz TV Vijesti od srijede u 17.50h

U središtu priče su braća Aleš i Miron, koje utjelovljuju prave balkanske zvijezde – Nikola Kojo i Enis Bešlagić. Bosansko – srpski glumački dvojac radio je pod palicom Feđe Isovića, najduhovitijeg scenariste ovih prostora.
170 pregleda 0 komentar(a)
KRIZA SREDNJIH GODINA, Foto: TV Vijesti
KRIZA SREDNJIH GODINA, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 17.02.2017. 13:30h

Od srijede u 17.50h TV Vijesti je rezervisala termin za dobar balkanski humor. Serija “Kriza srednjih godina” kreće sa emitovanjem, a glumačka ekipa obećava program koji će osvojiti i mlade i stare.

Kriza srednjih godina je vječiti fenomen koji će poprimiti jednu sasvim novu dimenziju. U središtu priče su braća Aleš i Miron, koje utjelovljuju prave balkanske zvijezde – Nikola Kojo i Enis Bešlagić. Bosansko – srpski glumački dvojac radio je pod palicom Feđe Isovića, najduhovitijeg scenariste ovih prostora.

Glavni junaci "Krize" četiri su sredovječna Bosanca.

"Kriza" prati četiri prijatelja Aleša (Nikola Kojo), Mirona (Enis Bešlagić), Kiflu (Aleksandar Seskan) i Jeremiju (Mirvad Kurić), koji u zrelim godinama ponovo počinju da se ponašaju kao pubertetlije, a vođeni mišlju da rokeri imaju više uspjeha kod žena odlučuju da osnoju svoj bend.

Aleš (Nikola Kojo) je 48-godišnji veterinar koji mrzi svoj posao, ali je već toliko dugo u njemu da nema snage ni volje da mijenja nešto. Samohrani je otac, odgojio je kćerku Emu (Marija Pikić) sa kojom je u neprekidnom sukobu. Aleš je jako nesiguran prema zgodnim ženama, a u bendu svira bas gitaru.

Miron (Enis Bešlagić) je Alešev mlađi brat i potpuna mu je suprotnost. Po zanimanju je slikar, vjernik je, budist, a sebe smatra pustolovom. S ruksakom na ramenu prošao je cijeli svijet i sada, nakon 10 godina, dolazi kod svog brata, u kuću koju su naslijedili od oca. Miron koristi lake droge, bez čaše viskija ne izlazi iz sobe, ponaša se rokerski, a seks za jednu noć je sastavni dio njegovog života. Šarmantan je, duhovit i uspješan sa ženama. U bendu je gitarista i pjevač.

U drugoj sezoni koja će se premijerno prikazivati u Crnoj Gori, glumačku ekipu uz Koju i Bešlagića, Aleksandra Seksana, Mirvada Kurića i Mariju Pikić, 'pojačala' su i brojna bosansko-hercegovačka imena poput Zane Marjanović, Snežane Alić, Emira Z. Kapetanovića, Vedrane Seksan i mnogi drugi.

Prijatelji s kojima se Aleš i Miron druže, Jeremija i Kifla, takođe su dio benda. Jeremija (Mirvad Kurić) je doktor, tačnije hirurg. Ali je hipohondar je, koji to ne priznaje. Uvjeren je da stalno umire od neke neizlječive bolesti. Oženjen je i ima dvoje djece. Vremena za žene nema jer je zaokupljen svojim zdravljem. U bendu je klavijaturista.

Vinko Pakaš, (Aleksandar Sekson) zvani Kifla potpuno je neambiciozan i shodno tome - nezaposlen. Oženjen je, ali ga žena svako malo izbacuje iz kuće. Iako je očigledno u nesređenom braku, Kifla sve podnosi poprilično ravnodušno. U bendu je bubnjar.

Od srijede, 22. februara, seriju “Kriza srednjih godina” pratite svakog radnog dana od 17.50h na TV Vijesti.

Bonus video: